Οι ταινίες της εβδομάδας 16/05/2024

poludroso1
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2024

Πλούσιο πρόγραμμα, πολλές επιλογές και φύγαμε για θερινό!

Πολύδροσο

Η Σοφία επιστρέφει στο σπίτι όπου μεγάλωσε, στο Πολύδροσο, για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της. Κατά τη διάρκεια των ημερών που περνούν μαζί, η σχέση τους μεταλλάσσεται καθώς οι αναμνήσεις του παρελθόντος, τα επίμονα συναισθήματα, οι άρρητες σκέψεις και οι φόβοι του παρόντος ανακατεύονται, θολώνοντας τα όρια πραγματικότητας και ονείρου.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Βούλγαρης
Ηθοποιοί: Έλσα Ζάρρη, Βίκυ Καγιά, Σοφία Κόκκαλη

Λώξη

Η Λωξάνδρα Λούκας γίνεται η πρώτη Ελληνίδα επαγγελματίας ηθοποιός με σύνδρομο Down, όταν προσλαμβάνεται από το Εθνικό Θέατρο για να συμμετάσχει στην παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα». Σύντομα, οι προκλήσεις του απαιτητικού εγχειρήματος κάνουν την εμφάνισή τους, δοκιμάζοντας τα όριά της.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζάχος, Θανάσης Καφετζής

Searching for Rodakis

Όταν μια ελληνική ταφόπλακα ανακαλύπτεται κάτω από τις σανίδες του δαπέδου σε ένα παλιό χωριάτικο σπίτι στην Τουρκία, μια μισοξεχασμένη ιστορία πάνω στη δημιουργία της χώρας έρχεται στο φως.

Σκηνοθεσία: Κερέμ Σογιλμάζ

Στην Παγίδα του Νόμου / Down by Law

Τρεις κοινωνικά απόκληροι άντρες καταλήγουν αδίκως στο ίδιο κελί, όπου διαπιστώνουν πως, παρότι δε χωνεύουν καθόλου ο ένας τον άλλον, πρέπει να βρουν τρόπο να δραπετεύσουν πάση θυσία.

Σκηνοθεσία: Τζιμ Τζάρμους
Ηθοποιοί: Ρόμπερτο ΜπενίνιΤζον ΛούριΤομ ΓουέιτςΝικολέτα Μπράσκι

Βασιλιάδες του Κόσμου Los Reyes del Mundo / The Kings of the World

Πέντε παιδιά που μεγαλώνουν μόνα τους στους δρόμους του Μεντεγίν ξεκινούν ένα ταξίδι στην επικίνδυνη κολομβιανή ενδοχώρα για να βρουν το χωράφι που κληρονόμησε ένα απ’ αυτά.

Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα Ορτέγκα
Ηθοποιοί: Κριστιάν Καμπάνια, Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβινσον Φλόρες

Η Άκρη του Νήματος / Damaged

Ο ντετέκτιβ Νταν Λόουσον ταξιδεύει από τις ΗΠΑ στην Σκωτία για να βοηθήσει την αστυνομία του Εδιμβούργου να συλλάβει έναν serial killer, οι τελετουργικοί φόνοι του οποίου μοιάζουν με εκείνους μιας ανεξιχνίαστης υπόθεσης στο Σικάγο πέντε χρόνια πριν.

Σκηνοθεσία: Τέρι ΜακΝτόνα
Ηθοποιοί: Σάμιουελ Λ.Τζάκσον,Τζιάνι Καπάλντι, Βενσάν Κασέλ

Κλείδωσες; Οι Άγνωστοι/ The Strangers: Chapter 1

Ένα άτυχο νεαρό ζευγάρι αναγκάζεται να διανυκτερεύσει σε μια απομακρυσμένη καμπίνα, όταν το αυτοκίνητό τους χαλάει απροσδόκητα. Η νύχτα, ωστόσο, αρχίζει να παίρνει απειλητικές διαστάσεις τη στιγμή που τρεις άγνωστοι μασκοφόροι με άγνωστα κίνητρα τους περικυκλώνουν.

Σκηνοθεσία: Ρένι Χάρλιν
Ηθοποιοί: Μάντλεν Πετς, Φρόι Γκουτιέρεζ, Γκάμπριελ Μπάσο