Ποιο είναι το μυστικό της Blake Lively για υγιή μαλλιά στις άκρες;

blake-lively
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΜΑΙΟΥ 2024

Η διάσημη ηθοποιός έχει το δικό της «κόλπο» για ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες με μακριά μαλλιά: τις φθαρμένες άκρες.

Πόσες φορές έχετε πάει στο κομμωτήριο για ένα μικρό τριμάρισμα των μαλλιών σας και ο κομμωτής σας προτείνει να κουρευτείτε αρκετά δάκτυλα περισσότερο απ’ όσο υπολογίζατε γιατί οι άκρες σας είναι σε κακή κατάσταση; Αν και η κάθε τρίχα έχει την ποιότητά της και οι πιο λεπτές είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο, τις περισσότερες φορές, οι άκρες μας θα θέλουν κούρεμα. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;

H Blake Lively, η διάσημη ηθοποιός γνωστή από τις ταινίες «Σε ρηχά νερά», «The town», «Green Lantern», αλλά και από τη σειρά «Gosspi Girl», όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν, δεν συμπαθεί τα σίδερα και την υπερβολική θερμότητα στα μαλλιά της, προτιμά να τα στεγνώνει φυσικά, ενώ εφαρμόζει πάντα λίγο λάδι καρύδας στις άκρες πριν το λούσιμο -μια συμβουλή που πήρε από τη μαμά της. Να θυμάστε πως όταν λούζετε τα μαλλιά σας, θέλετε να απομακρύνετε τα έλαια από το τριχωτό της κεφαλής σας, αλλά όχι από τα μήκη και τις άκρες των μαλλιών σας, γι’ αυτό ποτέ μην τρίβετε τις άκρες, φέροντάς τες στη ρίζα σας.

 Το λάδι καρύδας είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για να το εφαρμόσετε στις άκρες των μαλλιών σας, επειδή έχει θρεπτικά λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην ενυδάτωση των μαλλιών, στην πρόληψη του σπασίματος και στην ενδυνάμωσή τους. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν το λάδι καρύδας δεν μπορεί να διεισδύσει στα μαλλιά, είτε λόγω της φυσικής υφής είτε λόγω της υπερβολικής ποσότητας που μπορεί να βάλατε, τελικά έχει αντίθετα αποτελέσματα. Το λάδι καρύδας θα καθίσει πάνω στα μαλλιά και δεν θα επιτρέψει στα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά να διεισδύσουν, προκαλόντας ξηρότητα και ευθραυστότητα.

Τι κάνουμε, λοιπόν;

Επιλέξτε ανεπεξέργαστο, αγνό λάδι καρύδας, απαλλαγμένο από χημικά, για καλύτερα αποτελέσματα. Για την εφαρμογή του, ξεκινήστε με μικρές ποσότητες και δείτε τι ταιριάζει στα δικά σας μαλλιά βάσει αποτελέσματος. Για τις περισσότερες θεραπείες, οι ειδικοί συνιστούν να ξεπλένετε το λάδι καρύδας μετά τη χρήση, αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα για styling.

Δοκιμάστε να ξεκινήσετε με μια μάσκα μαλλιών ή θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής για να δείτε πώς ανταποκρίνονται τα μαλλιά σας. Πάρτε μια μάσκα με λάδι καρύδας και μοιράστε μια μικρή, ομοιόμορφη ποσότητα σε όλα τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας και αφήστε την όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε το πρωί. Επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα για δυνατά, ενυδατωμένα μαλλιά.