9+1 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο Horrorant Film Festival

horrorant
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Ελληνικές, ευρωπαϊκές πρεμιέρες και μια μεγάλη έκπληξη.

𝐔𝐍𝐒𝐏𝐎𝐊𝐄𝐍

 Ελληνική Πρεμιέρα

Μετά από χρόνια μυστικών αποστολών στους πιο σκληρούς κύκλους ναρκωτικών, ο Xu δεν βρίσκεται πλέον στο δυναμικό και είναι σε μόνιμη απεξάρτηση στην ύπαιθρο. Χωρίς ποτό, χωρίς τσιγάρα, με πολύ λίγο κρέας και μια ζωή που πλέον είναι εξ ολοκλήρου επικεντρωμένη στην ευτυχία της κωφάλαλης κόρης του. Είναι φοιτήτρια με υποτροφία στις ΗΠΑ, όπου ο Xu φαντάζεται ότι περνάει ονειρικά. Μέχρι που μια φρικτή μέρα, πληροφορείται ότι το άψυχο σώμα της βρέθηκε σε ένα δάσος κοντά στην πανεπιστημιούπολη της. Για τους τοπικούς φορείς επιβολής του νόμου, η υπόθεση έχει κλείσει. Άλλο ένα κορίτσι από την Ασία που σκοτώθηκε από τον μαύρο φίλο της, δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς. Ο Xu θα πρέπει να βγει από τη σύνταξη για να φτάσει στο βάθος του μυστηρίου…

ANGEL

Η Molly είναι μια μαθή τρια που για να τα βγάλει πέρα, δουλεύει ως πόρνη στους δρόμους του Los Angeles. Σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια μεγαλύτερη πρόκληση, αφού ένας serial killer δολοφονεί εκδιδόμενες της ίδιας πιάτσας, και αυτή θα βαλθεί να ξεσκεπάσει την ταυτότητα του. Κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους από τη New World Pictures του σπουδαίου Roger Corman και έγινε μια τεράστια επιτυχία που απέφερε εκατομμύρια δολάρια, ενώ το φαινόμενο συνεχίστηκε και με μερικά sequel.

MOTEL MELATI

Ελληνική Πρεμιέρα

1997. Μια καθαρή έναστρη νύχτα, ένα απομονωμένο μοτέλ και ένας πολύ νευρικός αστυνομικός που θέλει να ελέγξει αν υπάρχει αλήθεια στις ανατριχιαστικές φήμες για το Motel Melati. Δεν θα απογοητευτεί. Μόλις μπει, κατακλύζεται αμέσως από κινούμενους πίνακες, μια τρομακτική κούκλα και ένα φάντασμα στο τέλος του διαδρόμου. Πριν προλάβει να ξεφύγει ουρλιάζοντας, μαχαιρώνεται μέχρι θανάτου από την κυρία Μελάτη, την ιδιοκτήτρια του μοτέλ. Κάτι μας λέει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κρατά μαχαίρι με τέτοιο τρόπο..ενώ γινόμαστε μάρτυρες του τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που τολμούν να κάνουν check in...

PANDEMONIUM

Nathan συνειδητοποιεί ότι σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Σαν να μην έφτανε αυτό είναι αναγκασμένος να περιπλανηθεί στα βάθη της Κολάσεως όπου εκεί είναι καταδικασμένος να βιώσει τον πόνο άλλων κατοίκων της. Πρώτα θα γνωρίσει τη μικρή ψυχωτική Jeanne, μετά θα έρθει σε επαφή με την Julia, της οποίας η κόρη αυτοκτόνησε...Καθώς ο δαίμονας Norgul οδηγεί το Nathan η αποκάλυψη που συμβαίνει στη συνέχεια θα καθηλώσει το θεατή. Από το δημιουργικό μυαλό του καλλιτέχνη Quarxx έρχεται αυτή η αισθητικά σοκαριστική και ανελέητα μακάβρια ιστορία.

𝐀 𝐁𝐥𝐚𝐝𝐞 𝐢𝐧 𝐭𝐡𝐞 𝐃𝐚𝐫𝐤

Ένας συνθέτης soundtrack ταινιών τρόμου που έχει απομονωθεί σε μια βίλα της Τοσκάνης ώστε να εμπνευστεί το νέο του πόνημα, γίνεται στόχος ενός serial killer, επειδή οι μελωδίες του δημιουργού μπορεί να κρύβουν το μυστικό της ταυτότητάς του.

MONSTER ON A PLANE

 Ελληνική Πρεμιέρα

Στον διάδρομο κάποιου εξωτικού προορισμού, ένα αεροπλάνο είναι έτοιμο να απογειωθεί για το Αμβούργο. Στο αεροπλάνο, όλοι οι επιβάτες μιλούν αγγλικά με μια προφορά από το Münchenbernsdorf σε κάτι που μοιάζει με το σετ μιας φτηνής γερμανικής ταινίας πορνό. Μεταξύ των επιβατών υπάρχει και ο Indiana Jones από τα LIDL που έφερε μαζί του ένα άγνωστο πλάσμα καλά κρυμμένο στο αμπάρι. Ένας τρομοκράτης θα τρέξει γρήγορα αχαλίνωτος στο αεροπλάνο προκαλώντας μεγάλο μακελειό. Οι επιβάτες που πεθαίνουν ουρλιάζοντας... μπορεί να μην συμφωνούν μαζί μας, αλλά ως πραγματικοί λάτρεις των ταινιών B πιστεύουμε ότι το πλάσμα είναι πραγματικά χαριτωμένο!

EMPIRE V

Ευρωπαϊκή Πρεμιέρα

 Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Victor Pelevin, το Empire V σχεδιάζει την πορεία ενός μέσου νεαρού άνδρα που εντάσσεται σε μια ελίτ υπερ-φυλή βρικόλακων. Αλλά αυτοί οι βρικόλακες δεν χρειάζονται αίμα για να επιβιώσουν. Αντίθετα τρέφονται με ένα μυστηριώδες υπερφάρμακο που αρμέγεται σε ελάχιστες ποσότητες από την ανθρωπότητα – αλλά με έναν πολύ πιο θεμελιώδη και βάναυσο τρόπο.

DEMONS

Στο σκοτεινό και συνάμα γοητευτικό Βερολίνο της δεκαετίας του ’80, μοιράζονται προσκλήσεις για την προβολή μιας μυστηριώδους ταινίας, όμως όταν σβήσουν τα φώτα και κλείσουν οι πόρτες, ο κινηματογράφος δέχεται επίθεση από δαιμονικά ζόμπι. Βασισμένο σε μια ιστορία του σπουδαίου Dardano Sacchetti, και με τον μετρ του τρόμου Dario Argento να υπογράφει την παραγωγή, ο έμπειρος πλέον δημιουργός Lamberto Bava, φτιάχνει μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του ιταλικού τρόμου, συνοδευόμενη από το δυναμικό soundtrack του Claudio Simonetti.

DRIVE  

Η γνωστή influencer Yuna αντιμετωπίζει τους πάντες με υπεροψία. Μετά από μια όχι επιτυχημένη επαγγελματική συνάντηση και αφού έχει πιει κάμποσα σφηνάκια,ζητάει να την πάει κάποιος στο σπίτι. Στο δρόμο την παίρνει ο ύπνος και όταν ξυπνάει
βρίσκεται στον πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου της. Ο απαγωγέας της θα ζητήσει από τη Yuna να μεταδώσει ζωντανά την απαγωγή και οι θεατές να πληρώσουν τα λύτρα. Θα γίνει πιστευτή η Yuna ή όλοι θα νομίσουν ότι τα κάνει όλα για το κέρδος;

Ο LAMBERTO BAVA

Από τη γέννησή του στη Ρώμη το 1944, ο 𝐋𝐚𝐦𝐛𝐞𝐫𝐭𝐨 𝐁𝐚𝐯𝐚 φάνηκε ότι είχε κληρονομήσει το ταλέντο από μια οικογένεια που έγραψε ιστορία στον κινηματογράφο. Ο παππούς 𝐄𝐮𝐠𝐞𝐧𝐢𝐨 𝐁𝐚𝐯𝐚 ήταν κάμεραμαν του βουβού κινηματογράφου, ενώ ο πατέρας 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐨 𝐁𝐚𝐯𝐚 θεωρείτε από τους πιονέρους του ιταλικού τρόμου.

 Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός του πατέρα του, σε μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του, το ‘’𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐞𝐭 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐕𝐚𝐦𝐩𝐢𝐫𝐞𝐬’’, του 𝟏𝟗𝟔𝟓 και αργότερα συνέγραψε το σενάριο του ‘’𝐒𝐡𝐨𝐜𝐤’’ το 𝟏𝟗𝟕𝟕.

 O 𝐋𝐚𝐦𝐛𝐞𝐫𝐭𝐨 τίμησε με το παραπάνω την κληρονομιά του πατέρα του, σκηνοθετώντας κυρίως thriler και horror ταινίες. Μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του είναι τα ‘’𝐌𝐚𝐜𝐚𝐛𝐫𝐞’’ (𝟏𝟗𝟖𝟎), ‘’𝐃𝐞𝐯𝐢𝐥 𝐅𝐢𝐬𝐡’’ (𝟏𝟗𝟖𝟒) και ‘’𝐁𝐨𝐝𝐲 𝐏𝐮𝐳𝐳𝐥𝐞’’ (𝟏𝟗𝟗𝟐), που αποτελούν κλασικά έργα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία είναι φυσικά η ταινία 𝐃𝐞𝐦𝐨𝐧𝐬 του 𝟏𝟗𝟖𝟓, σε παραγωγή του επίσης ιστορικού 𝐃𝐚𝐫𝐢𝐨 𝐀𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭𝐨. Το ευρηματικό σενάριο, όπου όλα λαμβάνουν χώρα μέσα σε ένα σινεμά, αλλά και το χαρακτηριστικό ροκ 𝐬𝐨𝐮𝐧𝐝𝐭𝐫𝐚𝐜𝐤, οδήγησαν στο να βγει και ένα 𝐬𝐞𝐪𝐮𝐞𝐥, το ‘’𝐃𝐞𝐦𝐨𝐧𝐬 𝟐'’ του 𝟏𝟗𝟖𝟔, αλλά και πολλές ανεπίσημες συνέχειες. Το 𝟏𝟗𝟖𝟕 πάντως ο 𝐋𝐚𝐦𝐛𝐞𝐫𝐭𝐨, ως Ιταλός, κυκλοφόρησε ένα 𝐠𝐢𝐚𝐥𝐥𝐨 διαμάντι, 𝐭𝐨 ‘’𝐃𝐞𝐥𝐢𝐫𝐢𝐮𝐦’’, που επίσης είναι χαρακτηριστικό της φιλμογραφίας του.