Ταξιδεύουμε στο Σινικό Τείχος με τον Ας Ντάικς

viasatexploresinikoteixos
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2024

Αυτό τον Μάιο στο Viasat Explore, ο αθλητής εξτρίμ σπορτ Ας Ντάικς μας «φιλοξενεί» στο Σινικό Τείχος σε μία περιπλάνηση 21 χιλιάδων χιλιομέτρων με εικόνες που «κόβουν» την ανάσα.

Αναλυτικά οι καλύτερες στιγμές του Μαΐου στο Viasat Explore

Το Σινικό Τείχος με τον Ας Ντάικς
Πρεμιέρα Τετάρτη 1 Μαΐου στις 22:00

Ο βρετανός αθλητής των εξτρίμ σπορ Ας Ντάικς σε μία νέα περιπέτειά: ένα μεγαλειώδες ταξίδι 21.000 χλμ κατά μήκος του Σινικού Τείχους στην Κίνα.

Μετά από σπουδαίους άθλους, όπως το ταξίδι που έκανε μόνος του στην έρημο Γκόμπι και την πορεία του μέσα από την πυκνή ζούγκλα της Μαδαγασκάρης, ο Ας κοιτάζει με δέος το μέγεθος του Σινικού Τείχους και εξερευνά το Εθνικό Πολιτιστικό Πάρκο της Κίνας για περισσότερο από δυόμιση μήνες, αναδεικνύει την ποικιλόμορφη κληρονομιά του τείχους στο πέρασμα των αιώνων, και συναντά ντόπιους η ζωή των οποίων συνδέεται άρρηκτα με αυτό ενώ παράλληλα εντρυφεί στην κουλτούρα και τις παραδόσεις τους.

Ο Ας πετά πάνω από την εμβληματική κατασκευή ερευνώντας τις απαρχές της, κατεβαίνει σε θαμμένα τμήματα του αρχαίου θαύματος, εκμεταλλεύεται τη μοναδική ευκαιρία να αποκαλύψει τα μυστήρια και την ομορφιά που περιβάλλουν το Σινικό Τείχος και μοιράζεται μαζί μας το πάθος του για την εξερεύνηση και τις ανακαλύψεις.

Λιμενικό Σώμα: αναζήτηση και διάσωση SOS
Πρεμιέρα Πέμπτη 9 Μαΐου στις 22:50

Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ ακολουθεί το Βασιλικό Λιμενικό Σώμα και την Ακτοφυλακή του Ηνωμένου Βασιλείου. Με αποκλειστική πρόσβαση και διάρκεια κινηματογράφησης δώδεκα μήνες, η σειρά μελετά τον οργανισμό που αποτελείται από πολλές ομάδες απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, η δράση του οποίου καλύπτει περιστατικά αναζήτησης και διάσωσης με ελικόπτερα μέχρι τις έρευνες εγκληματικών ενεργειών στη θάλασσα. Όσο οι επιθεωρητές ερευνούν και δεσμεύουν σκάφη και εμπορικά τάνκερ, συγκλονιστικές ιστορίες διαδραματίζονται στο κέντρο επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης.

Αφιέρωμα: Κατασκευάζοντας οικοδομές δισεκατομμυρίων
Συνεχίζεται κάθε Πέμπτη βράδυ τον Μάιο στις 20:45

Η προσοχή μας στρέφεται σε μερικά από τα μεγαλύτερα οικοδομικά έργα του Viasat Explore. Στο ντοκιμαντέρ «Κατασκευάζοντας ένα κρουαζιερόπλοιο δισεκατομμυρίων» παρακολουθούμε ένα επιτελείο μηχανικών που στόχο έχουν να κατασκευάσουν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εξελιγμένα τεχνολογικά κρουαζιερόπλοια στον κόσμο, δείγμα μηχανικής υπεροχής και πολυτέλειας στις θάλασσες. Στη συνέχεια, μεταβαίνουμε στην καρδιά του αστικού τοπίου της Αυστραλίας με το ντοκιμαντέρ «Το μεγαλειώδες μετρό της Αυστραλίας» το οποίο καταγράφει την κατασκευή ενός πρωτοποριακού, πλήρως αυτόματου συστήματος υπόγειου σιδηρόδρομου σε διάστημα πέντε ετών. Πρόκειται για μια μοναδική διαδρομή εξερεύνησης της φιλοδοξίας, των δεξιοτήτων και της ευφυΐας του ανθρώπου καθώς αποκαλύπτουμε τις ιστορίες αυτών των μεγαλεπήβολων προσπαθειών.

Κυπρίνοι-τέρατα
Πρεμιέρα Σάββατο 18 Μαΐου στις 22:00
Κύκλος: 8

Οι φίλοι και ψαράδες Τομ Ντόουβ και Νάιλ Σπούνερ επιστρέφουν με τον όγδοο κύκλο και παρουσιάζουν τις περιπέτειές τους ενώ ψαρεύουν κυπρίνους σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη φορά διατρέχουν δύο ηπείρους. Η πρώτη τους επίσκεψη είναι στον κορυφαίο ψαρότοπο της Κροατίας όπου ψαρεύουν κυπρίνους άνω των 40 κιλών στη λίμνη Ζγιάρκι, στις παρυφές του Ζάγκρεμπ. Στη συνέχεια, το δίδυμο μεταβαίνει στο Νότια Αφρική. Εκεί κυνηγούν σε εκτάσεις μεγαλύτερες από εκείνες που κάλυπταν μέχρι τώρα χρησιμοποιώντας σκάφη για να μπορέσουν να στήσουν τον εξοπλισμό τους... ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν τον ανελέητο αφρικανικό ήλιο. Στα δύο τελευταία επεισόδια της σειράς, Τομ και Νάιλ παραμένουν για λίγο σε δύο κοντινές λίμνες στα βόρεια της Γαλλίας, τη Ντερ-Σαντεκόκ και την Γκιγκάντικα. Συνήθως οι φίλοι ψαρεύουν μαζί, αυτή τη φορά όμως στην Γκιγκάντικα χωρίστηκαν και ψαρεύουν σε διαφορετικές όχθες της λίμνης...