Ο Γιώργος Χωραφάς συναντά τον Νίκο Κουρή στη μεγάλη οθόνη

o-giorgos-xorafas-sunanta-ton-niko-kouri-sti-megali-othoni

ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Πολλαπλασιάζονται οι ελληνικές παραγωγές που βγαίνουν στις αίθουσες: ο Στέλιος Χαραλαμπόπουλος με την «Υπογραφή», ανήκει στις ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας.

«Υπογραφή»

Με αφετηρία τον χώρο των εικαστικών, ο Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, ξετυλίγει την πλοκή της νέας του ταινίας που έχει ατμόσφαιρα νουάρ, και ένα δημοφιλές κουαρτέτο πρωταγωνιστών, αποτελούμενο από τους Γιώργο Χωραφά, Αλεξία Καλτσίκη, Μαρία Πρωτόπαππα και Νίκο Κουρή.

Στην υπόθεση της ταινίας, η Άννα,ιστορικός τέχνης προετοιμάζει μια τιμητική έκθεση για το έργο της πρόωρα χαμένης ζωγράφου, Μαρίας Δήμου. Για να πετύχει το στόχο της ζητεί τη συνδρομή του συντρόφου της Δήμου, του Άγγελου.

Η Άννα και ο Άγγελος θα προσπαθήσουν παράλληλα να εξιχνιάσουν το μυστήριο που τυλίγει το θάνατο της Μαρίας, καθώς δεν είναι σαφές αν δολοφονήθηκε ή αυτοκτόνησε. Η Άννα βυθίζεται γοητευμένη στη ζωή της ζωγράφου ακολουθώντας τα βήματά της, όμως ανακαλύπτει ότι ο Άγγελος κρύβει πολλά μυστικά. Η εμφάνιση του Δημήτρη Ορφανού (Νίκος Κουρής) δίνει τελείως διαφορετική τροπή στην υπόθεση της έρευνας για την Μαρία.

Σενάριο – σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος. Πρωταγωνιστούν οι : Γιώργος Χωραφάς, Αλεξία Καλτσίκη, Μαρία Πρωτόπαππα, Νίκος Κουρής, Θοδωρής Γκόνης, Jerome Keen, Εύρη Σωφρωνιάδου, Δημήτρης Λιγνάδης, Marco Gastine κ.α. Moυσική: Νίκος Κυπουργός (με τη συμμετοχή της Καμεράτας-Ορχήστρας των φίλων της μουσικής). Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους από τη Feelgood Entertainment.