Neighbour-hook στο Ψυχικό

psuxiko
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε τον Φλεβάρη, κάνουμε στάση στο Ψυχικό και σας παραθέτουμε τα καλύτερα cafe, bars κι εστιατόρια της περιοχής.

Περιοχή με υψηλή αρχιτεκτονική αισθητική, το Ψυχικό συνορεύει με Φιλοθέη, Γαλάτσι, Χαλάνδρι. Γύρω από τον τρόπο που πήρε την ονομασία του, κυκλοφορούν ...τρεις αστικοί "μύθοι".

Ο πρώτος αναφέρει πως η ονομασία προήλθε από την Αγία Φιλοθέη, που άνοιξε στην ευρύτερη περιοχή ένα πηγάδι, κάνοντας έτσι ένα... ψυχικό για τους κατοίκους και καλλιεργητές της περιοχής. Ο δεύτερος, τοποθετείται κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα, τότε που δύσκολα κάποιος προσέγγιζε ή σκεφτόταν να πλησιάσει τις απρόσιτες παρυφές των Τουρκοβουνίων, εκτός αν ήθελε να... σφιχτεί η ψυχή του και ο τρίτος καταπιάνεται με τον πρώτο μαραθωνοδρόμο άγνωστο Αθηναίο, που ξεψύχησε μετά το «νενικήκαμεν».

Στολίδι της περιοχής από πάντα αποτελούσε κι εξακολουθεί να είναι το "Ανάκτορο του Παύλου και της Φρειδερίκης", εκτάσεως περισσότερων από 1.200 τ.μ. το οποίο εκποιήθηκε σε πλειοδοτικό διαγωνισμό, περνώντας το 1987 στην οικογένεια Χατζηιωάννου.

Ας γνωρίσουμε τώρα την άλλη πλευρά του Ψυχικού.
Αν αναζητάτε το πιο...κυριλέ, σίγουρα οι επιλογές που προσφέρονται εδώ θα σας ικανοποιήσουν. Ποιοτικό και πολυπολιτισμικό φαγητό, περιποιημένοι, μοντέρνοι, ρομαντικοί χώροι, ψαγμένες κάβες.

KUDU Coffee Roasters - 25ης Μαρτίου 22

Πρόκειται για ελληνική εταιρεία προσφοράς καφέ που ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στο καταναλωτικό κοινό να γευτεί εκλεκτής ποιότητας καφέδες. Με σύμμαχο την πολυετή εμπειρία των μελών της στο χώρο της εστίασης και κυρίως του καφέ, δημιουργήθηκε μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας καφέ. Τις ποικιλίες της ομάδας του Kudu μπορείτε να απολαύσετε στον ομώνυμο χώρο στην περιοχή του Ψυχικού, να πάρετε on the way, ακόμα και να τις αγοράσετε φρεσκοκαβουρδισμένες ώστε να τις γευθείτε στο σπίτι.

Ombra - Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, Tηλ. 210 671 1320
Ένας χώρος που διαθέτει πλούσια κάβα με έμφαση στον αφρώδη ιταλικό οίνο Prosecco και αποκλειστικά ιταλικές γεύσεις. Λειτουργεί από το πρωί για καφέ.

Ράμπα - Δημ. Βασιλείου 14, Τηλ. 210 671 1677
Διεθνείς γεύσεις σε έναν old fashioned χώρο, όπου επίσης μπορείτε να απολαύσετε καφεδάκι και ποτά από την ενημερωμένη του κάβα.

Gaspar Food n' Mood - Λεωφ. Δημ. Βασιλείου & Λυκούργου, Tηλ: 210 677 5011-12

To Gaspar food and mood αποτελεί ένα design statement με εντυπωσιακά φωτιστικά και έπιπλα, εσωτερική διακόσμηση από επώνυμους σκηνογράφους και φιλοσοφία που ξεχωρίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Θα το λατρέψετε για το μοντέρνο χώρο του που προσφέρει τη δυνατότητα να τον επιλέξετε για το shopping break, επαγγελματικά ραντεβού, χαλάρωση με τους φίλους, ακόμα και για ρομαντικές βραδιές ή party. Στον ιδιαίτερο αυτό χώρο μπορείτε να απολαύστε δυναμωτικό πρωινό, γεύμα, δείπνο, επιδόρπια και φυσικά, λαχταριστά cocktails.

The Dandy - Σολωμού 2, Τηλ. 210 677 2072

Μετρώντας σχεδόν έξι χρόνια στην περιοχή, προσφέρει καθημερινά εκλεκτό καφέ, εμπνευσμένα signature cocktails, διαλεκτές ετικέτες οίνων, νόστιμα snacks - ζεστά και κρύα, σπιτικά γλυκά, ενώ στις μουσικές επιλογές εναλλάσσονται σε καθημερινή βάση djs.

310 Street - Λεωφ. Κηφισίας 310, Τηλ. 210 671 0688, 6938 007 007

Αυθεντικά ζουμερά burgers, πλούσιες σαλάτες, λαχταριστά κρεατικά και γλυκά-πειρασμός. Από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ αποτελεί ένα ακόμα ιδανικό περιβάλλον για καφέ, τσάι, ποτό, αλλά και cocktails-υπερπαραγωγή. 

The Albion - Oμήρου 6, Τηλ. 210 674 0710

Διακοσμημένο με κύριο υλικό το ξύλο, κουζίνα μεσογειακή με έμφαση στην Ιταλία και εξαιρετικά κοκτέιλ.

Barabicu - 25ης Μαρτίου 28, Τηλ. 210 674 3874
Ένα σύγχρονο εστιατόριο με αγάπη για το μπάρμπεκιου, με ενδεικτικά πιάτα τη χοιρινή πανσέτα, το κοτόπουλο σχάρας, το rib eye και το black angus, τα οποία συνοδεύονται ιδανικά από τους παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες.

Kiku - Περικλέους 7, Τηλ. 210 677 6759
Kοσμοπολίτικο περιβάλλον και ραφιναρισμένη ιαπωνική κουζίνα.

Sotton - Σολωμού Διονυσίου 4-6, Tηλ. 210 671 4263

Lulu's BaR - Σολωμού 1, Τηλ. 698 769 7588

Περιμένουμε να καταγράψετε και εσείς τις δικές σας εντυπώσεις, αν ο δρόμος σας βγάλει προς τα κει...

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]

Mπορείτε να διαβάσετε όλα τα «NEIGHBOUR-HOOK» εδώ