Ακούσαμε το Stand United των Firewind

firewind1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1η Μαρτίου 2024

Αν προσπαθήσουμε να δούμε πίσω από την μεγάλη και σημαντική καριέρα του Gus G., σε λίγα πράγματα μπορεί να σημειώσουμε αστερίσκους ή να έχουμε δεύτερες σκέψεις. Αυτά όμως είναι και τα γεγονότα που θα πρέπει να εξετάζουμε αφού έχουμε εξαντλήσει τα προφανή.

Και το πιο προφανές από όλα, είναι το ότι έχει καταφέρει κάθε φορά που έχουμε ασχοληθεί μαζί του να συζητάμε για τη μουσική του. Αισίως, το μουσικό του παιδί, οι Firewind έφτασαν στην κυκλοφορία του νέου, 10ου άλμπουμ, έχοντας ξεπεράσει τα 20 χρόνια σταθερής δισκογραφίας.

Το Stand United έρχεται να συνεχίσει αυτό που είδαμε να ξεκινάει με το προηγούμενο, ομότιτλο άλμπουμ, πίσω στο 2020. Στο Firewind είχαμε ως νέο στοιχείο την προσθήκη του Herbie Langhans στη φωνή (που αντικατέστησε τον Henning Basse, με ρόλο υπηρεσιακού τραγουδιστή), με αποτέλεσμα να καταλαβαίνουμε ότι πίσω από τα ωραία τραγούδια, υπάρχει προσπάθεια να βρουν τα πατήματα τους μεταξύ τους. Έτσι και αλλιώς, η όλη καριέρα του Gus αφορά σε σχήματα όπου ο τραγουδιστής και ο κιθαρίστας είναι άμεσα συνδεδεμένοι ως προς τη σύνθεση, με αποτέλεσμα να δουλεύει και να ανοίγει τον δρόμο ο ένας για τον άλλον.

Στο νέο άλμπουμ φαίνεται ότι η φόρμα αυτή δουλεύτηκε περισσότερο. Δεν είναι μόνο η εμπειρία όλων των μουσικών του σχήματος αλλά και η όλη τριβή τους στην περιοδεία προώθησης του προηγούμενου δίσκου που τους έδεσε. Έτσι, ως αποτέλεσμα παίρνουμε άλλη μία συμπαγή δουλειά, απλού και κλασικού Heavy Power metal μοντέρνας ηχητικής προσέγγισης, εκτελεσμένης άρτια και με την γνωστή σολιστική δεινότητα του Gus. 9 καινούρια τραγούδια και η διασκευή του Talking In Your Sleep των The Romantics, μαζί με ένα πολύ διαφορετικό αλλά ταιριαστό εξώφυλλο, είναι αυτό που καταθέτουν οι Firewind σε μια χρονιά που αναμένεται χαμός από καινούριες κυκλοφορίες. Και μέσα σε αυτόν τον χαμό, η πρότασή τους γίνεται αποδεκτή από ένα όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου. Μπράβο!

Το σχήμα μόλις τελείωσε κοινή περιοδεία με τους Masterplan, ενώ στα σχέδιά τους περιλαμβάνεται περιοδεία στην Αμερική για φέτος, καθώς και περιοδεία μαζί με τους Φινλανδούς Sonata Arctica.

Tracklist

Salvation Day

Stand United

Destiny Is Calling

The Power Lies Within

Come Undone

Fallen Angel

Chains

Land Of Chaos

Talking In Your Sleep

Days Of Grace

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected]