5 λόγοι για να τρώτε νεκταρίνια αυτό το καλοκαίρι

nektarini
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για να πέσετε με τα μούτρα στα νεκταρίνια αυτό το καλοκαίρι και ένας απο αυτούς είναι ότι έχουν υπέροχη γεύση. Τώρα είναι η εποχή τους και μπορείτε να τα βρείτε σε προσιτές τιμές και θα δείτε το δέρμα σας να λάμπει, αφού πρόκειται για έναν αντιοξειδωτικό θησαυρό.

Αν έχετε δαγκώσει ποτέ ένα νεκταρίνι, ξέρετε πόσο ζουμερά και δροσιστικά είναι. Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι αυτό είναι ένας από τους καλύτερους λόγους για να τα καταβροχθίσετε. Μου αρέσει να φέρνω μερικά μαζί μου στην παραλία, όταν πάω με τη κόρη μου γιατί μετά τις βουτιές μας, όταν διψάμε, μας προσφέρει ευεξία και δροσιά, χωρίς να «φορτωνόμαστε» με περιττές θερμίδες.

Όχι στη δυσκοιλιότητα

Αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών και για τον λόγο αυτό θεωρούνται πολύ δραστικά κατά της δυσκοιλιότητας, ενώ περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών Α και C και αρκετά μεταλλικά άλατα.

Detox-νεκταρ

Βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος, ενώ τα β-καροτένιά του συμβάλλουν στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου.

Νεκταρίνια για μυαλό ξυράφι

Είναι πλούσια σε  κάλιο, που βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και σε βιταμίνη Ε. Έτσι τα νεκταρίνια έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύουν την καρδιά και τους πνεύμονες, επουλώνουν τα τραύματα και παράλληλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Για εμφανίσεις που κάνουν μπαμ

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι περισσότεροι θέλουμε να αδυνατίσουμε και να μείνουμε αδύνατοι, ώστε να μπορούμε να ταράξουμε τα νερά, φορώντας το αγαπημένο μας  μπικίνι. Τα νεκταρίνια είναι νόστιμα, θρεπτικά και έχουν λίγες θερμίδες. Σκεφθείτε πως ένα νεκταρίνι περιέχει μόνο 46 θερμίδες. Κοινώς ένα νεκταρίνι την ημέρα, τη δίαιτα κάνει πέρα.

Τρώγονται στη σχάρα

Ξέρατε ότι μπορείτε να τα απολαύσετε σε στυλ μπάρμπεκιου; Δεν ξέρω για σας, αλλά μου αρέσει να τα απολαμβάνω με τον συγκεκριμένο τρόπο.. Απλά κόψτε το νεκταρίνι, αφαιρέστε το κουκούτσι και  αλείψτε το με λίγο μέλι πριν ψηθεί στη σχάρα. Προσθέστε φέτα και παγωτό βανίλια και είστε έτοιμοι!

Trivia: Είναι το αποτέλεσμα της διασταύρωσης ροδάκινου και μήλου και σύμφωνα με τον «μύθο» δημιουργήθηκαν από κάποιον γεωπόνο ο οποίος ήταν αλλεργικός στο χνούδι.
 

Δήμητρα Μποφυλάτου

[email protected]