Σαββατοκύριακο (με σχεδόν χειμωνιάτικο καιρό) στο σπίτι: Τι επιλογές έχουμε;

oikogeneia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Όσο και αν περιμένουμε όλοι το σαββατοκύριακο να ξεκουραστούμε, είναι κοινό μυστικό ότι αν ο καιρός δε βοηθάει, όλη η καλή διάθεση για εξορμήσεις και βόλτες παει…περίπατο.

Πριν... πέσουμε όμως ψυχολογικά, ας δούμε τα πράγματα πιο ρεαλιστικά. Σαββατοκύριακο: ευτυχώς για πολλούς σημαίνει ακόμα ξεκούραση.  Άρα έχουμε μία καλή βάση για να προγραμματίσουμε ό,τι θέλουμε να κάνουμε.
Στα μείον:  ο καιρός. Βροχή ή όχι, η αλήθεια είναι ότι ο καιρός έχει κρυώσει (λογικό βέβαια, μέσα Νοέμβρη είναι, ας μην είμαστε τόσο κακομαθημένοι με τον ήλιο πια). Αυτό που πρέπει να κάνουμε, με απλά λόγια είναι να σκαρφιστούμε ιδέες για να εκμεταλλευτούμε ένα (σχεδόν) χειμωνιάτικο σαββατοκύριακο. Εύκολο. Μάλιστα το click@Life το έχει ήδη κάνει πριν από σας για σας.
 

Πριν τη διασκέδαση
1. Οργανώστε τη ντουλάπα σας, που τόσο καιρό θέλετε να το κάνετε και ακόμα τίποτα.
2. Και με την ευκαιρία, καθαρίστε το σπίτι. Μία γενική καθαριότητα είναι ότι πρέπει. Μάλιστα ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο θα σας φτάσει (λογικά) για να ξεκαθαρίσετε και να οργανώσετε από την αρχή τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας σας.
3. Αφού καθαρίσετε, μπορείτε να δοκιμάσετε νέες συνταγές. Οι πειραματισμοί δεν πείραξαν ποτέ κανέναν…ειδικά αν τα δώσετε σε κάποιον φίλο να τα δοκιμάσει πρώτος.
4. Πριν μπείτε για τα καλά στην κουζίνα, φροντίστε να βάλετε ένα πλυντήριο (ή δύο –τρία ανάλογα με τα άπλυτά σας). Έτσι θα κερδίσετε χρόνο, όσο θα ασχολείστε με κάτι άλλο.
5. Ώρα για μερεμέτια. Ξεβουλώστε εκείνον τον σωλήνα που έχει βουλώσει, σφίξτε και τις στρόφιγγες που έχουν χαλαρώσει. Με απλά, λόγια, στρωθείτε στη δουλειά για να διορθώσετε επιτέλους όλα τα μικροπράγματα που σας ταλαιπωρούν μέσα στο σπίτι.
6. Ναι, ίσως αυτό το σαββατοκύριακο είναι η κατάλληλη ώρα για να οργανώσετε τα αρχεία του υπολογιστή σας. Και να κάνετε και κανένα format με την ευκαιρία.
 

Μόνο για διασκέδαση
1. Εάν μένετε μόνος (ή έχετε τη δυνατότητα για τον προσωπικό σας χρόνο επειδή η οικογένειά σας λείπει) εκμεταλλευτείτε την ησυχία σας και διαβάστε ένα αγαπημένο βιβλίο, ένα περιοδικό ή την εφημερίδα σας. Χειμωνιάτικο πρωινό με ζεστό καφέ, απαλή μουσική και διάβασμα είναι μία σκηνή αξιοζήλευτη.
2. Εναλλακτικά, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα …τουρνουά με video games, αλλά καλύτερα σε αυτήν την περίπτωση είναι να περιμένετε να  επιστρέψει ο/η φίλος, σύντροφος, παιδί κ.λπ.
3. Ή εάν δεν είστε φαν αυτής της διασκέδασης μία ωραία ταινία είναι ιδανική. Μάλιστα, αν έχετε όλο το σαββατοκύριακο ελεύθερο είναι κατάλληλη ευκαιρία να παρακολουθήσετε μία…τριλογία τύπου «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» παρέα με φίλους.
4. Αλλά μπορείτε ακόμη να φτιάξετε την αγαπημένη σας πίτσα και να καλέσετε τους φίλους σας για παρέα και επιτραπέζια.
5. Στην περίπτωση, που η έμπνευση σας περισσεύει πιάστε μολύβι και χαρτί ( ή καλύτερα το laptop σας) και ξεκινήστε το δικό σας …βιβλίο.
6. Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό. Ρίξτε μέσα τα αγαπημένα σας άλατα. Ξαπλώστε και χαλαρώστε, διώχνοντας μακριά τις έγνοιες και τα προβλήματα της καθημερινότητας.
7. Προσωπική ανανέωση. Βάψτε τα μαλλιά σας, τα νύχια σας, κάντε μία μάσκα προσώπου και ένα scrub σώματος. Όλο το πακέτο της περιποίησης δηλαδή, που ονειρεύεστε αλλά δε προλαβαίνετε να κάνετε όλη την εβδομάδα.

Και να θυμάστε ότι οι εργασίες στο σπίτι είναι η ιδανική ευκαιρία να καθαρίσετε και να χάσετε θερμίδες χωρίς να το αντιλαμβάνεστε καν.