Πώς θα κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν;

filoi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Κάποιοι γεννιούνται με το ταλέντο της κοινωνικότητας και δημοφιλίας, κάποιοι το σπουδάζουν και κάποιοι το αποκτούν μέσα από τις εμπειρίες της ζωής. Εάν δεν ανήκετε στους πρώτους και αν είστε απόφοιτος των θετικών επιστημών, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν μάλλον χρήσιμες.

Καθημερινά, συναναστρεφόμαστε πλήθος ανθρώπων και –ακόμα και ασυνείδητα- στόχος μας είναι να μας συμπαθήσουν. Όσο και αν ισχυρίζεστε ότι δεν σας νοιάζει να αρέσετε σε όλους, γνωρίζετε πως το να σας συμπαθήσουν είναι μια τελείως άλλη ιστορία. Επειδή όμως η θεωρία απέχει μακράν από την πραγματικότητα, διαβάστε παρακάτω και πάρτε μερικές ιδέες για το πως τα φέρετε πιο κοντά την θεωρία με την πράξη και θα καταφέρετε να είστε το άτομο που θέλουν όλοι στην παρέα τους.

1. Δείξτε ότι νοιάζεστε

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να κάνετε κάποιον να σας συμπαθήσει είναι να τους δείξετε το ειλικρινές σας ενδιαφέρον. Σε όλους μας αρέσει να δείχνουν ενδιαφέρον για το άτομό μας και αν σκεφτείτε με τον ίδιο τρόπο, θα αντιληφθείτε τη σημασία του να δώσετε την προσοχή σας σε κάποιον που μόλις γνωρίσατε. Θυμηθείτε να είστε ειλικρινείς στις προθέσεις σας, αφού το προσποιητό ενδιαφέρον, φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

2. Χαμογελάστε

Ένα χαμόγελο κάνει μεγάλη διαφορά και όταν μάλιστα δεν σας κοστίζει τίποτα, δεν έχετε κανένα λόγο να μην το χαρίσετε στις νέες σας γνωριμίες. Κανένας κατσούφης, αρνητικός και σκυθρωπός άνθρωπος δεν έκανε πολλούς φίλους, αφού όλοι, ακόμα και οι κατηφείς, επιθυμούν την παρέα γελαστών και θετικά διακείμενων ανθρώπων.

3. Κάντε τους άλλους να νιώσουν σημαντικοί

Δείξτε στους άλλους ότι έχουν ενδιαφέρον αυτά που λένε και ότι η γνώμη τους έχει σημασία για εσάς. Μη διστάσετε να τους ρωτήσετε πράγματα για τη ζωή και τον εαυτό τους. Μπορείτε να παραμείνετε διακριτικοί, αλλά παρ’ όλ’ αυτά να καταλάβουν οι άλλοι ότι βρίσκετε ενδιαφέρον στη ζωή τους και σε όσα έχουν να σας πουν.

4. Να είστε καλός ακροατής

Ακούστε με προσοχή όσα έχει κάποιος να σας πει και δώστε του feedback σε όσα σας λέει. Σε καμία περίπτωση μην προσποιείστε πως ακούτε και «ταξιδεύετε» αλλού με το μυαλό σας. Μην είστε ένας από την πλεινότητα που κυρίως μιλάει, χωρίς ποτέ να ακούει το συνομιλητή του. Ακούστε τον άλλο και όσα έχει εκείνος να σας πει και θα έρθει και η δική σας η σειρά να μιλήσετε, αφού θα τον έχετε ήδη κάνει να σας συμπαθήσει, ώστε να θέλει κι εκείνος στη συνέχεια να ακούσει τη δική σας ιστορία.

5. Μιλήστε για κάτι που τους αφορά

Δώστε στον άλλο το πεδίο να «δράσει» μιλώντας για κάτι που γνωρίζετε ότι τον ενδιαφέρει. Ακόμα και αν σας έχει συμπαθήσει από την πρώτη ματιά κάποιος, φροντίστε να παραμείνει στην παρέα σας αναπτύσσοντας κουβέντα για κάτι που αφορά κυρίως εκείνον ή ιδανικά και τους δυο σας.

6. Επιδείξτε θετική διάθεση

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω σε κανέναν δεν αρέσει η γκρίνια και ο πεσιμισμός. Το χαμόγελο που θα σκάσετε στην πρώτη σας γνωριμία με κάποιον, διατηρήστε το και κάνετε το φιλοσοφία ζωής. Έχετε θετική στάση ζωής ή έστω αποφεύγετε να λέτε τα παραπονά σας από τη ζωή, σε κάποιον που γνωρίζετε πρώτη φορά και κυρίως μην κουτσομπολεύετε και μην σχολιάζετε με κακεντρέχεια τους  γύρω σας. Το κουτσομπολιό πολλοί αγάπησαν, τον κουτσομπόλη ουδείς.

7. Φροντίστε να θυμάστε ονόματα

Είναι ομολογουμένως δύσκολο να θυμάστε τα ονόματα πολλών ατόμων όταν τα γνωρίζετε για πρώτη φορά, αλλά προσπαθήστε να τα απομνημονεύσετε, καθώς θα πάρετε πολλούς πόντους αν αναφέρεστε σε κάποιον με το όνομά του. Είμαστε όλοι συναισθηματικά δεμένοι με το όνομά μας και εκτιμούμε όταν οι άλλοι το χρησιμοποιούν για να μας απευθύνουν το λόγο. Ένας τρόπος για να απομνημονεύσετε το όνομα κάποιου, είναι να το επαναλάβετε φωναχτά, μόλις σας συστηθεί.