Το μενού του Πάσχα σε 3 λαμπερά ξενοδοχεία της Αθήνας

pasxa-menou
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2024

Η ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα έχει την τιμητική της το Πάσχα και το μενού των ημερών... μαγειρεύεται σε ποολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας.

Στο γιορτινό NJV Athens Plaza
Το Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών και τα τραπέζια αρχίζουν να στρώνονται και να ετοιμάζονται. Το NJV Athens Plaza στο κέντρο της Αθήνας έχει φτιάξει το δικό του μενού με βάση την παράδοση, αλλά και με δημιουργική χροιά με την υπογραφή του Executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου. Για το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου, το μενού περιλαμβάνει φυσικά μαγειρίτσα, μαζί με πράσινη σαλάτα με προσούτο Ευρυτανίας, κατσικίσιο τυρί, φράουλες, καρύδι, φύλλα μουστάρδας και ντρέσινγκ από παλαιωμένο μπαλσάμικο, όπως επίσης και αρνί καρέ γαλλικής κοπής σε κρούστα μυρωδικών, πατάτες dauphinoise, σπαράγγια και σάλτσα δεντρολίβανο. Για επιδόρπιο σας περιμένει καρυδόπιτα με ναμελάκα σοκολάτας γάλακτος, σάλτσα αλμυρής καραμέλας και παγωτό βανίλιας Μαδαγασκάρης, ενώ κάθε γεύμα συνοδεύει ½ φιάλη κρασιού ανά άτομο,ατομικό τσουρέκι με κόκκινα αυγά και κουλούρια, με κόστος 70 ευρώ/άτομο (Παιδιά έως 5 ετών, χωρίς χρέωση, παιδιά 6 - 12 ετών, παιδικό Μενού 30€).

Για την Κυριακή του Πάσχα, το γεύμα γίνεται πιο «παρεΐστικο» με φαγητά «στη μέση» με χωριάτικη σαλάτα με χαροπουπαξίμαδο και φέτα Ηπείρου, σαλάτα ρόκα με παντζάρια, μπλε τυρί, φιλέτο πορτοκάλι και βινεγκρέτ οξύμελι, παραδοσιακή τυρόπιτα, τζατζίκι, ποικιλία από τυριά, αποξηραμένα φρούτα και κριτσίνια, με πρωταγωνιστή την ποικιλία κρεάτων με αρνί ψητό, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, λουκάνικο χωριάτικο, κοτόπουλο φιλέτο, μπιφτέκι μοσχαρίσιο με πατάτες φούρνου, ψητές ντομάτες, πίτες και λαδολέμονο με ρίγανη. Το γλυκό της ημέρας θα είναι ραβανί με παγωτό καϊμάκι και μαρμελάδα πορτοκάλι, ενώ ισχύει κι εδώ η μισή φιάλη κρασιού ανά άτομο, το τσουρέκι, τα κόκκινα αυγά και τα κουλουράκια, με κόστος 85 ευρώ/άτομο. (Παιδιά έως 5 ετών χωρίς χρέωση και παιδιά 6 - 12 ετών 50% έκτπωση). Κι αν θέλετε να κάνετε Πάσχα στο σπίτι σας, χωρίς κόπο, σημειώστε ότι και φέτος το Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, τιμά την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και την φέρνει με την Υπηρεσία Catering στο σπίτι σας. Info: Λεωφόρος Γεωργίου Α' 2, Σύνταγμα, 210 3352400. 

Στο ανανεωμένο GB Roof Garden της Μεγάλης Βρεταννίας
Μετά την Ανάσταση στις όμορφες εκκλησίες της Αθήνας απολαύστε με τους αγαπημένους σας το αναστάσιμο δείπνο (120 ευρώ/άτομο, από 22.30 έως 1.00) στην καρδιά της πόλης και στο εστιατόριο GB Roof Garden στον 8ο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Ο Chef de Cuisine Νίκος Λιόκας σας καλωσορίζει με παραδοσιακή μαγειρίτσα και εκλεκτά ορεκτικά, ενώ θα ακολουθήσει το σιγομαγειρεμένο μπούτι από αρνάκι γάλακτος και κοτολέτα στα κάρβουνα με μελωμένες πατάτες και τραγανή κροκέτα μελιτζάνας με γιαούρτι. Για επιδόρπιο ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας θα εοιμάσει ένα συναρπαστικό εκμέκ καταΐφι με κρέμα βανίλιας Μαδαγασκάρης, αφρό από ανθόνερο και γιασεμί και χειροποίητο παγωτό φουντούκι. Το σπιτικό αρωματικό τσουρέκι και τα κόκκινα πασχαλινά αυγά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το αναστάσιμο μενού του GB Roof Garden, το οποίο δένει απόλυτα με την ατμόσφαιρα της βραδιάς. Την Κυριακή του Πάσχα το GB Roof Garden τιμώντας την παράδοση μεταμορφώνεται σε μία ηλιόλουστη αυλή στο κέντρο της Αθήνας με πανοραμική θέα στα ιστορικά μνημεία και με φόντο  την άνοιξη που ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της. Η γιορτή θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα δίπλα στη σούβλα με ούζο, μεζεδάκια και κόκκινα πασχαλινά αυγά. Η εμπειρία θα απογειωθεί με ένα πλούσιο πασχαλινό μπουφέ δια χειρός Αστέριου Κουστούδη (160 ευρώ/άτομο από 13.30 έως 17.00) με παραδοσιακά ορεκτικά, μαγειρίτσα, εκλεκτές σαλάτες και πλήθος ζεστών εδεσμάτων της ελληνικής κουζίνας με αποκορύφωμα τα live carving stations με αρνί και κοντοσούβλι. Το γεύμα θα ολοκληρωθεί με δροσερά φρεσκοκομμένα φρούτα και λαχταριστά ελληνικά γλυκά, ολόφρεσκα ατομικά επιδόρπια και ποικιλία από ολόκληρες τούρτες σε διάφορες γεύσεις. Info: Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, 8ος όροφος, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, +30 210 3330766. 

Στο κοσμοπολίτικο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens
Φέτος, η Taverna 37 επιστρέφει στη γραφική παραθαλάσσια τοποθεσία της για την παραδοσιακή Κυριακή του Πάσχα, στις 5 Μαΐου. Προς το παρόν, ωστόσο, σερβίρει ειδικό νηστίσιμο μενού της Μεγάλης Εβδομάδας έως και το Σάββατο 4 Μαΐου. Το μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής του Πάσχα, που είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γεγονότα του χρόνου, στην Taverna 37 εξελίσσεται σε ένα μεγάλο γλέντι δίπλα στη θάλασσα. Το εκλεκτό, παραδοσιακό μενού υπογράφουν ο chef Αλέξανδρος Κοσκινάς και η ομάδα του, στήνοντας έξω σούβλες και ψησταριές για μια αυθεντική και άφθονη γιορτή με την πιο ζεστή ελληνική φιλοξενία. Ψητό αρνί, χοιρινό και κοτόπουλο κοντοσούβλι και γαρδουμπάκια πρωταγωνιστούν στο πασχαλινό τραπέζι μαζί με τα εμβληματικά πιάτα της Taverna 37, όπως η τυροκαυτερή, το τζατζίκι, η μελιτζανοσαλάτα, τα ντολμαδάκια και το σπετσοφάι. Το κόστος για το γεύμα την Κυριακή του Πάσχα στην Taverna 37 είναι 140€ ανά άτομο (χωρίς ποτά), και μπορείτε να κάνετε κράτηση online. Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 890 1000.