Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και έχετε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να το ρίξετε με τα μούτρα στο κρέας. Είναι και Παρασκευή…
Μπορεί και να μην είχατε στο πρόγραμμα να παραδοθείτε σε κρεατοφαγία χωρίς όρια σήμερα το βράδυ, αλλά ίσως να πρέπει να το σκεφτείτε καλύτερα.
Ποιος θα έλεγε «όχι» άλλωστε, σε μια ζουμερή μπριζόλα, rare, medium ή well done, μαζί με μια πληθωρική μερίδα τηγανητές πατάτες και μπυρίτσα ή κρασί; Μάλλον κανείς. Για αυτό πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε 8 μέρη για να δοκιμάσετε εξαιρετική μπριζόλα.
Τέλης
Casa del Toro
Στη ζεστή και προσεγμένη σάλα του θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε πολλά και διαφορετικά steaks. Διαλέξτε ανάμεσα σε ένα κλασικό Rib Eye, μια κόντρα μπριζόλα Ν.Y. steak ή το καμάρι του μαγαζιού, το Baby Beef, από τα μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος χωρίς κόκαλο, κομμένο με τον παραδοσιακό αργεντίνικο τρόπο, που προτείνεται για 2-3 άτομα. To τελευταίο κόβεται επί τόπου και μπορεί να ψηθεί παραπάνω στο μαντέμι πάνω στο οποίο σερβίρεται για όποιον το επιθυμεί. Πληροφορίες: Casa del Toro, Λεωφόρος Πεντέλης 41, Χαλάνδρι, 210 6800972, 210 6800973.
Kozi’s
Μπριζολάκια.gr
Σίγουρη επιλογή είναι και τα Μπριζολάκια.gr στην Κυψέλη, λίγο πιο κάτω από τα Δικαστήρια. Ο χώρος του είναι αυτός που ταιριάζει σε μια απροσποίητη μοντέρνα ταβέρνα, με μεγάλα ανοίγματα και ανοιχτή κουζίνα και ψησταριά. Εδώ θα δοκιμάσετε εξαιρετικά καλοψημένα μπριζολάκια σε ντάνες, μαζί με πατάτες τηγανητές που «ρουφούν» το ζουμί από το κρέας και γίνονται ασυναγώνιστες. Εξαιρετικό είναι επίσης και το συκώτι τους. Πληροφορίες: Ευελπίδων 47 & Καλλινόβου, 210 8813121.
Παπουτσής
Τρίγωνο
Η σπαλομπριζόλα εδώ είναι must. Τεράστια κομμάτια κρέατος πάνε κι έρχονται μπροστά στα μάτια σας, «ξαπλωμένα» σε μεγάλες πιατέλες. Για αυτό άλλωστε και ο κόσμος γεμίζει το μαγαζί όλες τις μέρες και όλες τις ώρες. Πληροφορίες: Αθηνών 36, Καλύβια, 22990 48540.
Βάθης
Ο Βάθης είναι μια ιστορική ταβέρνα στην Κηφισιά, με ρουστίκ περιβάλλον, την οποία τιμούν συχνά πυκνά πολιτικοί και καλλιτέχνες. Η σπαλομπριζόλα του Βάθη είναι από τις καλύτερες που θα δοκιμάσετε. Πληθωρική, καλοψημένη αλλά να «κρατάει» και λίγο στη μέση, καλοαλατισμένη και σερβιρισμένη με πατάτες τηγανητές. Απολαύστε τη δίπλα στο τζάκι, μαζί με μια μερίδα τηγανητή συκωταριά. Πληροφορίες: Κύρου 7, Κηφισιά, 210 6204834.
Γκελ Bistrot
Βάλια Κανελλοπούλου
vkanel@clickatlife