Μάθετε τα μυστικά χριστουγεννιάτικων συνταγών μεγάλων σεφ του κόσμου

xristougenna
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Εξελίξτε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας με συνταγές του Gordon Ramsay, του Αlain Ducasse, του Thomas Keller και άλλων διάσημων σεφ και μάθετε, επίσης, μοντέρνες χριστουγεννιάτικες συνταγές ζαχαροπλαστικής σε ένα πολύ γευστικό και χριστουγεννιάτικο σεμινάριο από το ΙΕΚ Ακμή.

Δείτε τον ΟΔΗΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016/2017 του clickatlife

Οι Θεσσαλονικείς που αγαπάτε τη μαγειρική και θέλετε να δώσετε διαφορετικό χρώμα στο φετινό εορταστικό σας τραπέζι, είστε τυχεροί. Κι αυτό γιατί σας περιμένει ένα σεμινάριο, όπου ο σεφ Νίκος Λιογγάρης θα σας αποκαλύψει υπέροχες, χριστουγεννιάτικες συνταγές από μεγάλους σεφ του κόσμου, που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα και θα απογειώσουν το τραπέζι σας. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 22/12 και την Τετάρτη 23/12 από τις 17.00-21.00, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τα εξής:

1η ημέρα:

Gordon Ramsey - ορεκτικό: ψητά χτένια με κάπαρη, πατάτες «νέας γης» και βινεγκρέτ σταφίδας

Αlain ducasse - σαλάτα: σαλάτα από σέλερι, blue cheese, μήλα «Granny smith» και καραμελωμένα καρύδια

Thomas Keller - κυρίως πιάτο: χριστουγεννιάτικη τραγανή χήνα με ριζότο κάστανο, σάλτσα από βατόμουρα και τρούφα

2η ημέρα:

Daniel Boulud - σούπα: βελουτέ από «Αγκινάρες Ιερουσαλήμ» με φασκόμηλο και κρουτόν παντσέτας

Eric Ripert - κρύο ορεκτικό: «Ριλέτες» σολομού, με μαγιονέζα πορτοκαλιού και ‘’baby’’ σπανάκι

Rene Redzepi - κυρίως πιάτο: πάπια με κόκκινο λάχανο ‘’braised’’, κάστανα μαγειρεμένα ‘’sous vide’’ και σάλτσα σοκολάτας

Κι αν είστε πιο πολύ του… γλυκού, μπορείτε να φτιάξετε και να γευτείτε μοντέρνες χριστουγεννιάτικες συνταγές ζαχαροπλαστικής τις ίδιες μέρες και ώρες (Τρίτη 22/12 και Τετάρτη 23/12, 17.00 – 21.00), με εισηγητή τον Pastry Chef Παναγιώτη Νικολαΐδη. Συγκεκριμένα:

1η ημέρα: Sweet Rice Cake (γλυκό κέικ ρυζιού με αποξηραμένα φρούτα, Cold Chocolate Cake (κέικ με παπάγια, αλόη και cayenne pepper), Χριστουγεννιάτικο Κέικ (κέικ με ιδιαίτερα μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς)

2η ημέρα: Χριστουγεννιάτικη Τάρτα (τάρτα με κρέμα μελομακάρονου και ζελεδάκια μελιού), Βυζαντινό Τσουρέκι (τσουρέκι σιροπιαστό με γάλα καρύδας, Ανατολίτικος Κουραμπιές (κουραμπιές με γλυκάνισο, φιστίκια, αμύγδαλα και ραντισμένο με μπράντι).

Πληροφορίες: ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Τσιμισκή 14 Θεσσαλονίκη, 2310 260 200, Δηλώσεις Συμμετοχής: Σταμάτης Χριστοδούλου, στις 22 και 23/12, www.iek-akmi.edu.gr, www.facebook.com/iekAKMIedu