Fish Co. Platters: Μια αισθητική εκδοχή του casual θαλασσινού φαγητού στον Φάρο Ψυχικού

fish-co-platters
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Θαλασσινά, καλό κρασί και «ζεστή» ατμόσφαιρα είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για το Fish Co. Platters στο Ψυχικό.

Μια ξεχωριστή εμπειρία ήταν η συνάντησή μας με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου Fish Co. Platters και αρχιτέκτονα Νίκο Τσουπάκη, ο οποίος ερχόμενος από τη Νότια Αφρική, έχει δώσει το δικό του αισθητικό και γαστριμαργικό στίγμα. Το αποτέλεσμα είναι μία ζεστή γωνιά στον Φάρο Ψυχικού που αναβαθμίζει το ημι-casual φαγητό με θαλασσινά.

Ο κύριος κορμός του μενού του είναι οι ποικιλίες με θαλασσινά (fish platters στο μενού) και τα φιλέτα ψαριών με πατάτες (τα γνωστά fish and chips), ενώ δεν λείπουν και τα burger με μοσχαρίσιο κιμά, για τους επιμένοντες κρεατοφάγους. Σε κάθε περίπτωση, μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τις δροσερές σαλάτες του, από τις οποίες ξεχωρίζω αυτή με σολομό, λόλα, πράσινο μήλο και καυτερή πιπεριά.

Για το τέλος, το αυθεντικό σουφλέ σοκολάτας που χρειάζεται την υπομονή σας για 10 λεπτά μέχρι να ετοιμαστεί, θα σας πείσει εύκολα ότι άξιζε την αναμονή. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω το εξαιρετικό κόκκινο κρασί προέλευσης Νοτίου Αφρικής, της ποικιλίας Pinotage, που είναι πολύ δύσκολο να βρείτε αλλού. Όσον αφορά τις τιμές, ίσως είναι λίγο υψηλότερες από ό, τι θα έπρεπε. Υπάρχει, όμως, και πλήρες μενού με 20 ευρώ το άτομο.

Πληροφορίες: Fish Co. Platters, Περικλέους 11, Νέο Ψυχικό, 2106711976, http://www.fishcoplatters.gr/

Αναστάσιος Τσομπανίδης