Το Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς: η κλασική νοστιμιά στη στοά της οδού Λέκκα

to-triantafullo-tis-nostimias
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Βολτάραμε στο κέντρο της Αθήνας και δοκιμάσαμε νόστιμους μεζέδες σε ένα μεζεδοπωλείο που εκτός από γεύσεις «κρύβει» και ιστορία.

Ξεπέρασε τα 15 χρόνια λειτουργίας το κλασικό μεζεδοπωλείο του Τριαντάφυλλου Λαδά στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, μέσα στη στοά της οδού Λέκκα. Ο ίδιος επιμένει να κρατά διαχρονικά την ποιότητα στο κλασικό μενού του, που αποτελείται κυρίως από ψαρικά και λιγότερο από κρεατικά.

Το σταθερό σημείο αναφοράς των γεύσεών του το εγγυώνται οι σταθεροί θαμώνες που σχεδόν κάθε μεσημέρι δίνουν το ραντεβού τους εκεί, είτε σε διάλειμμα από τη δουλειά τους, είτε το απόγευμα μετά το τέλος της εργασίας τους.

Εμείς δοκιμάσαμε τους μεζέδες του και διακρίνουμε:

  • Την ποικιλία βραστών λαχανικών
  • Την αυθεντική ψαρόσουπα, που για να την απολαύσετε πρέπει να πάτε νωρίς το μεσημέρι
  • Τον γαύρο, τα θράψαλα, την παντρεμένη σαρδέλα και τον ψητό μπακαλιάρο
  • Τους παραδοσιακούς κεφτέδες

Εξαιρετικό είναι και το λευκό χύμα κρασί του (Μοσχάτο Λήμνου), ενώ ο επίλογος έχει πάντα τον παραδοσιακό χαλβά του μπακάλικου.

Πληροφορίες: Το Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς, Λέκκα 22, Αθήνα, 2103227298, μέση τιμή 20 ευρώ το άτομο, fb page.

Αναστάσιος Τσομπανίδης