Charlie RestauBar Café: το all day bar restaurant της Κολοκοτρώνη με τη δική του προσωπικότητα

charlie-restaubar
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Εμπνευσμένο από τον Charlie Chaplin, όπως απορρέει από το όνομά του, λειτουργεί εδώ και 4 μήνες κερδίζοντας το νεανικό -και όχι μόνο κοινό- στην entertainment πιάτσα της οδού Κολοκοτρώνη. Εμείς το επισκεφτήκαμε και σας μεταφέρουμε εντυπώσεις.

Από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα (και ως τις 3 με 4 τα σαββατοκύριακα), το Charlie προσφέρει τα πάντα σε εργαζόμενους, φοιτητές, ανθρώπους της τέχνης, αλλά και όσους ακολουθούν εναλλακτικό lifestyle.

H αρχιτεκτονική, λιτή αλλά και μινιμαλιστική, στα πρότυπα παλαιού εργοστασίου από την ένδοξη οικονομικά Αθήνα. Ο χώρος διαθέτει εσωτερική σκάλα που σε οδηγεί στον πάνω όροφο, από όπου η θέα του κάτω χώρου είναι εντυπωσιακή.

Στο δείπνο ξεχωρίσαμε:

  • Τη δροσερή σαλάτα με κινόα, παντζάρια και αβοκάντο
  • Τα ψητά λαχανικά με spicy chilly sauce για ορεκτικό
  • Τα sticks κοτόπουλου με dip ταντούρι με chutney
  • Το περουβιανό κοτόπουλο με καλαμπόκι
  • Την ταλιάτα (κομμάτια από τρυφερό μοσχάρι) με ψητά λαχανικά
  • Την απολαυστική χειροποίητη πορτοκαλόπιτα, με παγωτό βανίλια

Οι τιμές είναι ιδιαίτερα λογικές, που δεν ξεπερνούν τα 30 ευρώ το άτομο με κρασί. Για τους φίλους του οίνου, ξεχωρίσαμε την κρητική ποικιλία κοτσιφάλι του οινοποιού Λυραράκη (κόκκινο και ροζέ), που αξίζει να δοκιμάσετε.

Στα θετικά και πέραν της γεύσης, να αναφέρουμε τη σημαντική για την εποχή επένδυση που πραγματοποίησε ο ιδιοκτήτης Γιώργος Βλάχος, προσφέροντας 6 με 8 θέσεις εργασίας σε νέους ανθρώπους. Ιδιαίτερη δε μνεία πρέπει να κάνουμε για 2 νεαρές κοπέλες-μαγείρισσες που βάζουν τη φαντασία και την τέχνη τους, δίνοντας μια ξεχωριστή προσωπικότητα στην κουζίνα του Charlie.

Πληροφορίες: Charlie, Κολοκοτρώνη 8, 210 3245308, https://www.facebook.com/charlierestaubarcafe/

Αναστάσιος Τσομπανίδης