Sakana: το sushi bar με τη δική του φιλοσοφία

sakana
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Το σούσι είναι ένα φαγητό παντός καιρού και λατρεύουμε να το δοκιμάζουμε σε διάφορα μέρη της Αθήνας. Πρόσφατη στάση μας αποτέλεσε το Sakana στη Νέα Ερυθραία και ιδού οι εντυπώσεις.

Η αγάπη ολοένα και περισσότερων Αθηναίων για το σούσι φαίνεται ότι βρήκε τη ζεστή της γωνιά στα βόρεια προάστια. Το Sakana στη Νέα Ερυθραία δημιουργεί μια νέα συνήθεια για το σούσι, σε ένα λιτό περιβάλλον και με πολύ λογικές τιμές, που διαψεύδουν όσους πιστεύουν ότι σούσι σημαίνει μόνο φουσκωμένος λογαριασμός.

Ιδανική αρχή στο γεύμα σας μπορεί να αποτελέσει η δροσιστική wakome σαλάτα με starter το ταρτάρ σολομού. Συνεχίστε με miso soup με λαβράκι και λαχανικά και μην απαρνηθείτε σε καμία περίπτωση τα κυρίως πιάτα, με nigiri και sashimi. Στο τέλος, απολαύστε ένα ζεστό σάκε που θα ολοκληρώσει το γαστριμαργικό σας ταξίδι στην Ιαπωνία.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το Sakana διεισδύει σημαντικά ως χορηγός διατροφής σε πολύ γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, με παρουσιαστές, όπως η Μαρία Μπακοδήμου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου κ.ά. να απολαμβάνουν το sushi menu του.

Πληροφορίες: Χαριλάου Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία, 210 6200017, https://www.facebook.com/SakanaSushiGr/?fref=photo

Αναστάσιος Τσομπανίδης