Οι νέες σοδειές των Rossiu di Munte στο ποτήρι σας

krasi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Δοκιμάστε τις νέες σοδειές Rossiu di Munte, οι οποίες είναι πλέον έτοιμες προς διάθεση και πιείτε στην υγειά σας!

Οι νέες σοδειές των κρασιών Rossiu di Munte της Συλλογής Κατώγι Αβέρωφ εμφιαλώθηκαν και ξεκίνησε η διάθεσή τους. Τα εκλεκτά «κρασιά του βουνού», δηλαδή το Βλάχικο, το Pinot Noir, το Γινιέτς και το Syrah-Traminer, παράγονται από σταφύλια που καλλιεργούνται στα ορεινά αμπελοτόπια του Μετσόβου, σε υψόμετρο 1000 μέτρων και έρχονται αντιμέτωπα με τις αρκούδες, τα αγριογούρουνα και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του βουνού.

Το Βλάχικο είναι ένας οίνος ερυθρός ξηρός, με εντυπωσιακό αρωματικό μπουκέτο, στο οποίο κυριαρχούν οι νότες φρεσκοτριμένου πιπεριού. Έχει καλή οξύτητα και στρογγυλές μαλακές τανίνες που σβήνουν ήρεμα στον ουρανίσκο. Ελαφρύ και αρμονικό, διακρίνεται για την πιπεράτη επίγευσή του και ταιριάζει με πλούσια ψάρια, πιάτα που περιέχουν αλλαντικά και με πιπεράτα τυριά.

Το Pinot Noir, ρουμπινί χρώματος με βιολετί ανταύγειες, εκφράζει τόσο αρωματικά όσο και γευστικά το φρουτώδη χαρακτήρα της ποικιλίας σε συνδυασμό με άλλες αρωματικές νότες. Ξεχωρίζει για την πολύ καλή δομή και οξύτητά του και συνδυάζεται με τα πιο ιδιαίτερα κρέατα, όπως κυνήγι, αγριογούρουνο, αλλά και σαλιγκάρια.

Το Syrah-Traminer είναι βαθύχρωμο με μπλε ανταύγειες, ενώ αρωματικά διακρίνεται τόσο ο φρουτώδης χαρακτήρας του Syrah όσο και τα αρώματα λουλουδιών του Traminer. Το βαρέλι είναι διακριτικό. Ξεχωρίζει για την πολύ καλή δομή του, την ισορροπία του και την μακράς διάρκειας επίγευση και ταιριάζει με γεύσεις που αναζητούν ένα κόκκινο κρασί με κομψό και εκφραστικό αρωματικό χαρακτήρα, όπως πικάντικα κρέατα, αλλαντικά, κυνήγι.

Το Γινιέτς, βαθύχρωμο με μοβ ανταύγειες, βγάζει τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας συνδυασμένα ιδανικά με νότες βαρελιού. Στο στόμα είναι γεμάτο με πολλές και πλούσιες τανίνες και δομή που υπόσχεται μακρόχρονη παλαίωση. Συνοδέψτε το ιδανικά κυρίως με κρέατα και ιδιαίτερα με μοσχάρι, ψητό ή μαγειρευτό με πλούσιες σάλτσες.

Όλες οι ετικέτες Rossiu di Munte κυκλοφορούν σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Πληροφορίες: http://www.katogi-strofilia.gr, 2656031490, [email protected]