Ο Στέλιος Παρλιάρος αναλαμβάνει ρόλο-έκπληξη σε μια… γλυκιά όπερα

parliaros-opera Copyright Patroklos Skafidas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Κι όμως, μια όπερα μπορεί να είναι πεντανόστιμη και γλυκιά όσο και η σοκολάτα, ειδικά όταν σε αυτή συμμετέχει και ο Στέλιος Παρλιάρος.

Ευκαιρία να βάλετε λίγη όπερα στη ζωή σας, διαφορετική από τις άλλες, με τη μουσική γαστριμαργική περιπέτεια "Bon appétit" (1989) του Lee Hoiby, η οποία ανέβηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, σε πανελλήνια πρώτη, τον περασμένο Οκτώβριο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Την όπερα παρουσιάζουν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η ομάδα όπερας The Medium Project, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, την Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 7 το βράδυ, γι’ αυτό ετοιμαστείτε για μια βραδιά που θα συνδυάζει τέχνη και γεύση, με την ευγενική χορηγία των Αλλατίνη, Lurpak και Miele.

Το «πεντανόστιμο» λυρικό έργο του Χόιμπυ, είναι εμπνευσμένο από ένα επεισόδιο της εκπομπής μαγειρικής της αμερικανίδας σεφ Τζούλια Τσάιλντ (1912 – 2004), συμβόλου της αμερικανικής κουλτούρας. Η παρτιτούρα του Χόιμπυ, που μας ανοίγει την όρεξη για… γλυκές δημιουργίες, είναι μια γαστριμαργική περιπέτεια που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των θεατών, με οδηγούς τον Δημήτρη Μαρίνο στο πιάνο, τη μεσόφωνο Μαρία Βλαχοπούλου στον ρόλο της Τζούλιας Τσάιλντ και, σε ρόλο έκπληξη, τον γνωστό σεφ ζαχαροπλαστικής Στέλιο Παρλιάρο.

www.wikipedia.org

Στο πνεύμα του αποφθέγματος της Τσάιλντ «η μαγειρική δεν είναι αγγαρεία, αλλά χαρά», αυτή η διασκεδαστική κωμωδία αφήνει την αίσθηση στους θεατές ότι παρακολουθούν τη δημιουργία μιας «λιχουδιάς», τόσο μουσικής όσο και γαστρονομικής. Όπως ακριβώς σε μια τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής, ένα σοκολατένιο κέικ (gâteau au chocolat l’éminence brune) παρασκευάζεται επί σκηνής σε πραγματικό χρόνο και με αληθινά συστατικά.

Μετά το τέλος της παράστασης, θα ακολουθήσει μάθημα ζαχαροπλαστικής, στο οποίο ο Στέλιος Παρλιάρος θα δείξει στο κοινό πώς παρασκευάζεται το κέικ της παράστασης και θα συζητήσει με τους θεατές. Έτσι, όσοι αγαπούν τους πειραματισμούς στην κουζίνα, μπορούν να πάρουν τη συνταγή και να δοκιμάσουν στο σπίτι τις δυνάμεις τους στη ζαχαροπλαστική, χρησιμοποιώντας υλικά που θα τους διανεμηθούν δωρεάν μετά το τέλος του μαθήματος! Όσο για τους λάτρεις της σοκολάτας που δεν μπορούν να αντισταθούν στους γλυκόπικρους πειρασμούς, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν επιτόπου το γαλλικό παραδοσιακό γλύκισμα του αγαπημένου σεφ, συνοδεύοντάς το με έναν καφέ (ευγενική προσφορά της Nespresso).

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βας. Σοφίας και Κόκκαλη 1, 210 72 82 333, στις 17/3 στις 19.00, γενική είσοδος: 10 ευρώ, ειδικές τιμές: 6 ευρώ, https://www.facebook.com/megaron.gr