Πήγαμε στη συναυλία της Υπουργού Τουρισμού, Α. Πρωτοψάλτη (Photos-Video)

protopsalti-1
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μαζί με πέντε εξαιρετικούς σολίστες μουσικούς, την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου εμφανίστηκε στη σκηνή του θεάτρου στον Πειραιά προσφέροντας μοναδικές ερμηνείες στο πλήθος.

Μετά το «Μetropolitan Museum» της Νέας Υόρκης, το «Catogan theater» στο Λονδίνο, το «Alhambra theater» στο Παρίσι και πολλά ακόμα σημεία εκτός συνόρων, η υπηρεσιακή υπουργός τουρισμού παρουσίασε στο Βεάκειο τη μουσική παράσταση «Τα χρώματα της Ελλάδας», μαγεύοντας κυριολεκτικά το κατάμεστο θέατρο.
 

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι της ερμηνεύτριας από την μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι και περιέχει τραγούδια των συνθετών Νίκου Αντύπα, Σταμάτη Κραουνάκη, Στέφανου Κορκολή, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Goran Bregovic, αλλά και μοναδικές μουσικές στιγμές με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Άλκηστις που μετρά πάνω από 40 χρόνια πορείας στο χώρο, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και ο κόσμος την αποθέωσε. Έτσι, αφού μας ξεσήκωσε με το «Bενζινάδικο», μας προβλημάτισε με το τραγούδι «Aνθρώπων έργα», μας συγκίνησε με την ανατριχιαστική ερμηνεία των «Xειροκρότημα», «Tράβα σκανδάλη», «Ποτέ δε θα μπω σ' άλλο σώμα», με το πλήθος να σιγοτραγουδά μαζί της, ενώ δεν παρέλειψε να μας ζήτησε να «μας βλέπει να γελάμε».

Συγκινητική ήταν η στιγμή, λίγο πριν το τέλος της βραδιάς, όταν η Άλκηστις ετμηνεύοντας τη «Σωτηρία της ψυχής», κατέβηκε από τη σκηνή και διέσχισε τις κερκίδες χαιρετώντας μεγάλο μέρος του κοινού. Απευθυνόμενη στον κόσμο, που την είχε περικυκλώσει, είπε συγκινημένη: "Είστε καταπληκτικοί...Τελειώσαμε; Όχι;; Έτσι όπως το φωνάξατε, ούτε η 28η Οκτωβρίου να ήταν. Ποιο θέλετε τώρα; Όλα από την αρχή;». 

Το «παρών» έδωσε, μεταξύ άλλων, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μ. Μάσλοβ, με τη σύζυγό του, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Ειρήνη Νταϊφά, η Μιμή Ντενίση και πολλοί ακόμα.

Σημείο αναφοράς αποτελεί το γεγονός πως η δημοφιλής ερμηνεύτρια, όπως μας ενημέρωσε η διοργανώτρια εταιρία της συναυλίας στο Βεάκειο, ART -TC, υπέγραψε δήλωση αμοιβαιότητας. Δεν πληρώθηκε δηλαδή για τη χθεσινή της εμφάνιση, διότι προτίμησε να προσφέρει τα έσοδα στο Υπουργείο Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, προς υποστήριξη του ανθρωπιστικού έργου των λιμενικών για την περισυλλογή και διάσωση προσφύγων.

Photos-Video: Μάκης Νικοδήμου

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]