Ακούσαμε το 7ο άλμπουμ της Sia

sia-this-is-action

Facebook Page/Sia

ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Η μυστηριώδης μουσικός στο έβδομο album της καριέρας της, και αφού γνώρισε τεράστια επιτυχία με την προηγούμενη δουλειά της αποφάσισε για το επόμενο βήμα της να φτιάξει ένα δίσκο με κομμάτια που έγραψε για μερικές mega stars αλλά αυτές τα απέρριψαν.

Τα κράτησε λοιπόν για τον εαυτό της και κατάφερε να φτιάξει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα albums της χρονιάς. Το “Bird Set Free” και το “Alive” προορίζονταν αρχικά για την Adele, Στα χέρια της Sia, που τους προσθέτει αυτή τη μικρή δόση avant garde είναι αδύνατον να φανταστείς ότι η Βρετανίδα θα μπορούσε να τα είχε πει καλύτερα. Το “Move Your Body” που θα ακουγόταν αρχικά με τη φωνή της Shakira, ή το “Unstoppable” που είχε γραφτεί για το νέο album της Rihanna, μεταμορφώνονται επίσης, και σκέφτεσαι ότι θα μπορούσαν να έχουν χαθεί ως μερικά ακόμα εύπεπτα pop hits. Τώρα είναι περίεργα και ελκυστικά. Και αυτό συμβαίνει γιατί η Sia υιοθετεί στοιχεία από την κάθε τραγουδίστρια, όσο κόντρα και να είναι σε αυτήν, και δημιουργεί, προσποιούμενη ρόλους και φτιάχνοντας περσόνες, εξ’ ου και το όνομα του album. Aπό την ευαισθησία, στη χαρά, στην ραδιοφωνική pop που θα μας κολλήσει στο κεφάλι, στην εσωστρέφεια και στο σκοτάδι, από το r&b στην χορευτική pop και στις δραματικές μπαλάντες.

Σαφώς, η ατμόσφαιρα του “This Is Acting”, είναι λιγότερο πεσιμιστική και σκοτεινή από το “A 1000 Forms of Fear” που προηγήθηκε, και η κατεύθυνση είναι σίγουρα διαφορετική. Το σίγουρο είναι ότι η Sia, που κατάφερε να γνωρίσει τεράστια επιτυχία μετά από χρόνια στη μουσική βιομηχανία, δεν πρόκειται για μια μηχανή δημιουργίας hit. Με το νέο της βήμα γίνεται μία από τις κυρίαρχους στο παιχνίδι της art pop.

Άλμπουμ: This is acting
Καλλιτέχνης: Sia
Label: RCA

Ροζίνα Αράπη