Αυτή είναι η πιο πλούσια πόλη του κόσμου

manxatan-nea-yorki
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2023, η Νέα Υόρκη βρέθηκε στην πρώτη θέση με τους περισσότερους εκατομμυριούχους του κόσμου.

Απ’ ό,τι φαίνεται σύμφωνα με τις λίστα που έχει δημοσιεύσει η Henleyblobal.com, στη Νέα Υόρκη κυκλοφορούν πολλοί εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι, στέλνοντας το Μεγάλο Μήλο στην κορυφή, παρ’ όλο που εκεί πολλοί θα περίμεναν να βρουν το Ντουμπάι.

Το δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα ότι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ φιλοξενεί 340.000 εκατομμυριούχους, 724 ανθρώπους με περισσότερα από 100 εκατομμύρια και 58 δισεκατομμυριούχους για το 2023.

Είναι το οικονομικό κέντρο των ΗΠΑ και η πλουσιότερη πόλη στον κόσμο με βάση διάφορες μετρήσεις, ενώ εκεί βρίσκονται τα δύο μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κόσμου με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, το NYSE και το Nasdaq.

Η Νέα Υόρκη περιλαμβάνει 5 δήμους (Μπρονξ, Μπρούκλιν, Μανχάταν, Κουίνς και Στάτεν Άιλαντ) και διαθέτει μερικούς από τους πιο αριστοκρατικούς δρόμους στον κόσμο, όπως η 5η Λεωφόρος στο Μανχάταν, όπου οι τιμές των διαμερισμάτων μπορεί να ξεπεράσουν τα 27.000 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στις επόμενες θέσεις τηςλίστας βρίσκεται το Τόκιο, η Bay Area που περιλαμβάνει το Σαν Φρανσίσκο και τη Silicon Valley, το Λονδίνο, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκο, το Πεκίνο η Σαγκάη και το Σίδνεϊ.