Ταξιδεύουμε στην Ισλανδία μέσα από 10 πανέμορφες φωτογραφίες

route-one-islandia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Στη Νότια Ευρώπη είναι ήδη καλοκαίρι. Στα βόρεια, όμως, οι θερμοκρασίες βρίσκονται κοντά στο 0 αυτή την εποχή και το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό. Πάμε να το ζήσουμε μέσα από 10 υπέροχα μέρη της Ισλανδίας.

Η άνοιξη στην Ισλανδία είναι σαφώς πιο ζεστή από τον χειμώνα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνει κρύο και ότι δεν μπορεί να… χιονίσει. Η μέση θερμοκρασία αυτή την εποχή είναι περίπου 3°C, που μπορεί να είναι αισθητή ως ακόμη πιο χαμηλά, ωστόσο, είναι μια από τις εποχές που μπορείτε να εξερευνήσετε την ιδιαίτερη αυτή χώρα, η οποία τον Μάιο θα είναι πιο ζεστή και φωτεινή, με τον ήλιο του μεσονυχτίου να κυριαρχεί από τα μέσα του Μαΐου και για όλο το καλοκαίρι.

Το Βόρειο Σέλας αυτή την εποχή δεν είναι ορατό, η φύση της Ισλανδίας, όμως, παίρνει σιγά-σιγά χρώμα, το κρύο μαλακώνει και οι περιηγήσεις στη χώρα των ηφαιστείων και της Γαλάζιας Λίμνης γίνονται πολύ πιο εύκολα. Κι αν καταφέρετε να φτάσετε ως εκεί σε ένα επόμενο ταξίδι σας, να μερικές στάσεις που πρέπει να κάνετε.

Το Ρέικιαβικ από ψηλά, το οποίο συγκαταλέγεται σε μια από τις πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου.

Ο εντυπωσιακός καταρράκτης Skogafoss στα νότια της χώρας, με πλάτος 25 μέτρα και ύψος 60 μέτρα.

Η Γαλάζια Λίμνη είναι μια υπαίθρια φυσική γεωθερμική πισίνα, με ζεστό νερό πλούσιο σε μέταλλα και από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ισλανδία σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα.

Η ιστορική πόλη Husavik με τα παραδοσιακά πολύχρωμα σπίτια και τις παραδοσιακές βάρκες ψαράδων στο λιμάνι, στη βόρεια ακτή της Ισλανδίας.

Παραδοσιακά σπίτια με χλοοτάπητα στην ισλανδική ύπαιθρο και ανατολή στο χωριό Skogar, στη νότια Ισλανδία.

Άνθη λούπινου στο ακρωτήριο Stokksnes στη νοτιοανατολική ακτή της Ισλανδίας.

Παγόβουνα που λιώνουν από τον παγετώνα Jokulsarlon στη νότια ακτή της Ισλανδίας και ξεβράζονται στη μαύρη αμμουδιά Diamond Beach, όπου τα κομμάτια πάγου λάμπουν στο φως του ήλιου.

H Hallgrímskirkja είναι μια Λουθηρανική εκκλησία στο Ρέικιαβικ. Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στην Ισλανδία και μια από τις ψηλότερες κατασκευές στη χώρα.

Η Παραλία Reynisfjara στο Vik, με βράχους βασάλτη και μαύρη άμμο. Από τις πιο «σκοτεινές» παραλίες που θα δείτε ποτέ, γνωστή και από το Game of Thrones.

Όμορφη θέα στη route 1, την εθνική οδό που κυκλώνει ολόκληρη τη χώρα.