4 αποδράσεις για να πιάσετε τον Μάη

libadeia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2024

Το Πάσχα πέρασε, τα μυαλά μας πήραν αέρα και τώρα αναζητάμε συνεχώς την επόμενη ευκαιρία για απόδραση. Ποια μέρη ενδείκνυνται, όμως, για να έρθετε σε επαφή με τη φύση, όπως ταιριάζει στον ανοιξιάτικο Μάιο;

Λιβαδειά με την τοποθεσία της Κρύας
Το μαγικό με την πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας είναι ότι μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ότι είστε ταυτόχρονα και σε πόλη και σε χωριό, συνδυάζοντας και τα δύο με επιτυχία. Τα μαγαζιά και οι καφετέριες στους κεντρικούς δρόμους παραπέμπουν σε πιο αστικό περιβάλλον, ενώ αν θέλετε να απομακρυνθείτε από αυτό και να ζήσετε την πιο επαρχιώτικη πλευρά της, η πανέμορφη τοποθεσία της Κρύας (πηγές του ποταμού Έρκυνα), στο κέντρο της πόλης, θα σας ανταμείψει. Πράσινο, δέντρα, τρεχούμενα νερά, μικροί καταρράκτες και γεφύρια, όλα μαζί συνθέτουν πια μαγική εικόνα απόδρασης στη φύση. Κι αν είστε δραστήριοι, μπορείτε να περπατήσετε στο φαράγγι της Κρύας, να περάσετε από τον Πύργο του Ρολογιού, το Βυζαντινό Κάστρο και έπειτα να επιστρέψετε για τα πιο ξακουστά σουβλάκια της Ελλάδας.

Στενή Ευβοίας με το δάσος της Δίρφυς
Η Στενή είναι ο ορισμός της «πράσινης» απόδραση. Στο κέντρο της Εύβοιας, περίπου στα 30 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα και στα 100+ από την Αθήνα, θα ανακαλύψετε τη μυρωδιά του δάσους της Δίρφυς και θα χορτάσετε το πράσινο που τόσο λείπει από την καθημερινότητά σας στην πόλη. Το μέρος είναι απολύτως γραφικό με αμφιθεατρικά χτισμένα σπίτια, την πλακόστρωτη πλατεία με την αίσθηση του χωριού και τα παραδοσιακά καφενεία. Και φυσικά κανείς δεν φεύγει από εκεί νηστικός, με τις  ψησταριές πάνω από τη ρεματιά, στη σκιά του πλατανόδασους, να εγγυώνται αξέχαστα τσιμπούσια.

Τρίκαλα Κορινθίας με φόντο τη Ζήρεια
Με 3 διαφορετικά χωριά να απλώνονται σε διαφορετικά υψόμετρα (Κάτω, Μεσαία και Άνω Τρίκαλα) και με σκηνικό που θα μπορούσε να θυμίζει Άλπεις, η απόδραση στα Τρίκαλα Κορινθίας αν θέλετε να γειωθείτε και να πάρετε τον αέρα σας είναι ιδανική επιλογή. Τα χωριά είναι «χωμένα» μέσα στο βουνό, φωλιασμένα στο πυκνό ελατόδασος της Ζήρειας, κι έχουν όλα παραδοσιακό χαρακτήρα, γραφικά μαγαζιά, πλατάνια, πλατείες και υπέροχη, απέραντη θέα. Συν του ότι από εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε και την πανέμορφη Λίμνη Δόξα σε απόσταση περίπου 40 λεπτών οδικώς, η οποία τώρα θα έχει φορέσει τα ανοιξιάτικά της.

Λίμνη Πλαστήρα με φύση σαν ζωγραφιά
Όσες εικόνες κι αν έχετε δει από τη Λίμνη Πλαστήρα, τίποτα δεν συγκρίνεται με το να δείτε από κοντά το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ειδικά αυτή την εποχή που είναι στα πάνω του. Τα τριγύρω χωριά, όπως το Νεοχώρι, η Κερασιά, τα Καλύβια, το Κρυονέρι κ.λπ. είναι απολύτως γραφικά και ιδανικά για ορμητήριο στις περιηγήσεις που έχει να προσφέρει η περιοχή. Δείτε το περίφημο Φράγμα Ταυρωπού, κάντε το γύρο της λίμνης απολαμβάνοντας το τοπίο που την περιβάλλει, περάστε από τον καταρράκτη Ανθοχωρίου, επισκεφτείτε τη Μονή της Παναγιάς της Πελεκητής κι αν είστε δραστήριοι, διάφορες δραστηριότητες όπως ποδήλατο βουνού, ιππασία, ορειβασία θα χαρίσουν στην απόδρασή σας… αδρεναλίνη.