Εύκολα τρικ για όμορφα μαλλιά ακόμη και τις πιο δύσκολες μέρες

mallia-gunaika
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Είτε πρόκειται για μια πιο γρήγορη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών, είτε για ένα DIY χτένισμα, είτε για κάτι που θα σας εξοικονομήσει μια ακόμη μέρα χωρίς λούσιμο, τα παρακάτω κόλπα μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη.

Δώστε όγκο με κρεπάρισμα
Αν δεν έχετε όγκο στα μαλλιά, αλλά θα θέλατε, μπορείτε να το καταφέρετε με το πιο εύκολο hack,κάνοντας κρεπάρισμα μόνες σας. Ανασηκώστε ένα τμήμα μαλλιών ακριβώς πίσω από την κορυφή του κεφαλιού σας και με μια χτένα λισουάρ σπρώξτε με τρεις έως πέντε ομαλές, ομοιόμορφες κινήσεις από τη μέση των μαλλιών προς τη βάση. Στη συνέχεια, αφήστε την τούφα να πέσει και ρίξτε επάνω την μπροστινή τούφα, κρύβοντας την τούφα που κρεπάρατε. Αυτό θα σας δώσει τον όγκο που έλειπε από τα μαλλιά σας.

 Τιθασεύστε τις μπούκλες σας με σίδερο
Αν έχετε πολύ σγουρά μαλλιά και θέλετε να τους χαρίσετε έναν πιο ήπιο κυματισμό, πάρτε το σίδερο ισιώματος και «σπάστε» ελαφρώς την μπούκλα λυγίζοντας τον καρπό σας προς τα εμπρός και προς τα πίσω καθώς προχωράτε προς τα κάτω στις τούφες σας -δεν θα κατσαρώσει τα μαλλιά σας, απλώς θα προσθέσει πιο διακριτικούς κυματισμούς. Κάντε το σε μικρές τούφες και ολοκληρώστε λαδώνοντας τις άκρες των μαλλιών σας με λάδι καρύδας ή βιολογικό λάδι μαλλιών.

Χρησιμοποιήστε… οδοντόβουρτσα για ό,τι πετάει
Ψεκάστε μια ισχυρή λακ σε μια καθαρή οδοντόβουρτσα που δεν θα χρησιμοποιήσετε για τα δόντια και βουρτσίστε απαλά προς τα κάτω για τιθασεύσετε το φριζάρισμα.

Δημιουργήστε επιμελώς… messy look με οδοντόβουρτσα
Το αντίθετο, δηλαδή, απ’ ό,τι κάνατε για το φριζάρισμα. Οι μικροσκοπικές τρίχες μιας οδοντόβουρτσας είναι ιδανικές για να προσθέσετε υφή σε κότσους και κοτσίδες. Μετακινήστε απαλά την οδοντόβουρτσα σε μικρούς κύκλους για να βγάλετε μερικές σκόπιμες τρίχες, για το τέλειο ατημέλητο look.

Κοιμηθείτε με πλεξούδες
Φτιάξτε 2 κοτσίδες τα μαλλιά σας και κοιμηθείτε με αυτές το βράδυ. Την επόμενη μέρα, μόλις απελευθερώσετε τα μαλλιά σας θα έχετε beach waves, που με λίγο αφρό, λακ ή spray μπορείτε να τα διαμορφώσετε όπως εσείς θέλετε.  

2 hacks για το λούσιμο
Λουστείτε ανάποδα

Αντί να μπείτε στο ντους και λουστείτε παραδοσιακά, ξεκινήστε κάνοντας μασάζ με το σαμπουάν από τον αυχένα σας και δουλέψτε προς τα πάνω, κάτω από τα μαλλιά σας και γύρω από το τριχωτό της κεφαλής σας. Έτσι, το σαμπουάν θα παραμείνει στις ρίζες σας και θα σας χαρίσει πιο όμορφα μαλλιά.

Χρησιμοποιήστε πρώτα το conditioner
Αν έχετε λεπτά και αδύναμα μαλλιά, δοκιμάστε να αλλάξετε τη σειρά του σαμπουάν και του conditioner σας και να εφαρμόσετε πρώτα το conditioner. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσιας λιπαρότητας που μπορεί να βαραίνει τα μαλλιά σας, αφήνοντάς τα ελαστικά και ογκώδη. Aφήστε το μαλακτικό να δράσει για ένα λεπτό και, στη συνέχεια, ξεβγάλτε.