Tο 15ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Balkans Beyond Borders στέλνει κάλεσμα

human-traces-15th-bbb-sff
ΤΡΙΤΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Οι μικρού μήκους ταινίες των ενδιαφερόμενων μπορούν να έως τις 10 Μαΐου, με βάση τη φετινή θεματική: ‘human traces’.

Το BBB SFF λαμβάνει χώρα σε διαφορετική πόλη κάθε χρόνο, γιορτάζοντας τη βαλκανική ποικιλομορφία και εμπλέκοντας το κοινό και τους δημιουργούς να αναστοχαστούν ως προς το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τις προσωπικές τους εμπειρίες, μέσω της τέχνης των μικρού μήκους ταινιών. Το BBB-SFF διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Balkans Beyond Borders (BBB), με με έδρα την Ελλάδα. ο οποίος δραστηριοποιείται πολιτισμικά στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, τις εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, αξιοποιώντας την τέχνη του κινηματογράφου και τα νέα οπτικοακουστικά μέσα.To ΒΒΒ επιδιώκει να ενισχύσει τους νέους δημιουργούς των Βαλκανίων και να κάνει γνωστό το έργο τους στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και πέρα από αυτή.

Κάθε χρόνο, το BBB SFF συγκροτεί το πρόγραμμα και τις δράσεις του γύρω από μία θεματική, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, δίνοντας  έμφαση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει περιβαλλοντικές προκλήσεις λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας, το φετινό θέμα, 'human traces', μας καλεί να επανεξετάσουμε τη σχέση μας τόσο με το φυσικό και αστικό περιβάλλον. 

Αναζητούμε ταινίες που εμπνέονται από αυτή τη θεματική, ιδιαίτερα από νε@ κινηματογραφιστ@ με καταγωγή από κάποια χώρα των Βαλκανίων και πληρούν τα κριτήρια υποβολής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση για την υποβολή ταινιών μικρού μήκους και τη θεματική του 15ου BBB SFF, επισκεφθείτε το FilmFreeway.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στις Σπέτσες. Μέσω του προγράμματός μας, στοχεύουμε να εγείρουμε συζητήσεις και να εμπνεύσουμε μια κοινή δράση προς μια πιο ποικιλόμορφη και αλληλέγγυα κοινωνία.