10 στάσεις στα πιο ανθισμένα μέρη της Ευρώπης αυτή την εποχή

aixenprovence-probigkia-gallia
ΤΡΙΤΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Η Άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για ταξίδι – όλοι το ξέρουν αυτό. Κι αν είστε και λίγο πιο ρομαντικοί και… φλοράλ στη ζωή, είναι μια καλή ευκαιρία να ταξιδέψετε σε πόλεις όπου τα ανθισμένα λουλούδια βρίσκονται σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Προβηγκία για τα χρωματιστά χωριά της
Η Προβηγκία είναι ίσως πιο γνωστή για τη λεβάντα το καλοκαίρι, ωστόσο, κάθε χρόνο, πολλά Villages Fleuris (λουλουδάτα χωριά) γεμίζουν χρώμα, χάρη στις τοπικές προσπάθειες για καλλωπισμό την άνοιξη, με πανέμορφα λουλούδια.

Σεβίλλη για τους μοβ τόνους της
Τα έντονα μωβ δέντρα Jacaranda ανθίζουν σε όλη τη Σεβίλλη από τον Μάρτιο έως τον Μάιο. Και σαν να μην είναι αρκετά, οι πολυάριθμες πορτοκαλιές που βρίσκονται διάσπαρτες στην πόλη ανθίζουν επίσης δημιουργώντας ένα υπέροχο θέαμα.

Βόννη για τις ανθισμένες κερασιές
Η βασίλισσα της ανθισμένης κερασιάς, η Ιαπωνία, βρίσκεται δυστυχώς στην άλλη άκρη του κόσμου. Ευτυχώς, υπάρχει το next best thing που βρίσκεται αρκετά πιο κοντά και είναι η Βόννη στη δυτική Γερμανία. Εκεί θα βρείτε διάσπαρτες κερασιές σε όλη την πόλη, η οποία αυτή την εποχή έχει καλές θερμοκρασίες και μπορείτε να βολτάρετε και να τις απολαύσετε.

Κυκλάδες για τις βουκαμβίλιες
Δεν σας επιτρέπει το budget ταξίδι στο εξωτερικό; Βάλτε πλώρη για τα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα τις Κυκλάδες. Μπορεί ως νησιά να είναι άγονα, αλλά αυτή την εποχή, τα ασβεστωμένα σπίτια με τις βουκαμβίλιες να αναρριχώνται παντού δημιουργούν το πιο ωραίο και ανοιξιάτικο σκηνικό, με άρωμα θάλασσας.

Τοσκάνη για τις παπαρούνες
Όταν φέρνουμε στο μυαλό μας την Τοσκάνη, συνήθως οι ατελείωτοι καταπράσινοι λόφοι, οι αμπελώνες και τα εμβληματικά κυπαρίσσια και πεύκα είναι που κυριαρχούν. Από τα τέλη Απριλίου, όμως, οι παπαρούνες ανθίζουν σε όλη την ύπαιθρο και δίνουν έξτρα χρώμα στο τοπίο, σε μια ιδανική εποχή για να το επισκεφτείτε.

Ζάγκρεμπ για τις τουλίπες
Αν έχετε αδυναμία στις ανοιξιάτικες τουλίπες, αλλά η πολυκοσμία της Ολλανδίας δεν είναι και το καλύτερό σας, η Κροατία είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Στην πρωτεύουσα, το Ζάγκρεμπ, θα βρείτε άπειρα χρώματα τουλίπας στα πάρκα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Γκέτεμποργκ για τα άνθη κερασιάς
Εδώ θα συνδυάσετε και ανθισμένες κερασιές και ταυτόχρονα θα βγάλετε και τη Σκανδιναβία από την bucket list σας, οπότε το Γκέτεμποργκ είναι μια καλή επιλογή. Η μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Ακτής είναι γεμάτη από δέντρα που ανθίζουν κάθε χρόνο, αν και λόγω του ότι πρόκειται για βόρεια Ευρώπη, τα άνθη έρχονται λίγο αργότερα, συνήθως τον Μάιο.

Δουβλίνο για ανθισμένες μανόλιες
Το «Σμαραγδένιο Νησί» είναι επιβεβαιωμένα ένα από τα πιο πράσινα μέρη στον πλανήτη. Αυτή την εποχή Απριλίου-Μαΐου, όμως, το τοπίο γίνεται ακόμη πιο ονειρεμένο, με άνθη κερασιάς, ανθισμένες μανόλιες και άλλα φυτεμένα λουλούδια στην πόλη που προσθέτουν την αίσθηση ουράνιου τόξου.

Jutland για παραμυθένια ρείκια
Στο βόρειο τμήμα της Δανίας, η άνοιξη μπορεί να αργεί να έρθει, αλλά όταν το κάνει, τα ρείκια ξεφυτρώνουν και δίνουν σε ολόκληρη την περιοχή μια ιδιαίτερη αίσθηση. Το μέρος είναι ιδανικό για μεγάλους περιπάτους καθώς αλλάζουν οι εποχές και αυτή την εποχή είναι… όνειρο.

Στις Αζόρες για τις ορτανσίες
Οι Αζόρες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς κάθε χρόνο όχι κι άδικα, αφού αυτό το τμήμα της Πορτογαλίας είναι πραγματικά εκπληκτικό. Ωστόσο, αν το επισκεφθείτε την άνοιξη, θα ανταμειφθείτε από λιγότερο κόσμο και θα δείτε τις ορτανσίες της περιοχής σε πλήρη άνθιση.