Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν σε ηλικία 78 ετών
Η κηδεία του μεγάλου σατιρικού ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί στην γενέτειρα του, Καλαμαριά, την Πέμπτη.
Ο πασίγνωστος κωμικός και σατιρικός ηθοποιός Χάρρυ Κλυνν, κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης, πέθανε το πρωί της Δευτέρας, στην ηλικία των 78 ετών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο Κλυνν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής, λόγω κρίσης του αναπνευστικού. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στην γενέτειρα του Καλαμαριά.
Ο Κλυνν γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1940, από οικογένεια Πόντιων προσφύγων. Λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάσταασης της οικογένειας τους άρχισε να εργάζεται από παιδική ηλικία, παράλληλα με τις σχολικές σπουδές του. Μετά από εμφάνιση σε βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη ακολουθούν σπουδές την δραματική και συμμετοχές σε ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 ταξίδεψε σε ΗΠΑ και Καναδά, όπου εργάστηκε για περίπου δέκα χρόνια σε θεατρικές παραστάσεις και έγραψε σατιρικά κείμενα, ενώ παράλληλα ανέπτυξε τις ικανότητες του στο stand up. Στο Σικάγο παντρεύτηκε την γυναίκα του Χαρίκλεια, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, τον Νίκο, την Αποστόλη και την Κορίνα.
Γύρισε στην Ελλάδα το 1974 και άρχισε να εμφανίζεται σε μπουάτ και νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στο ελληνικό κοινό μετά την κυκλοφορία του πρωτοποριακού, για τα ελληνικά δεδομένα, σατιρικού δίσκου «Για Δέσιμο» του 1978. Στην συνέχεια ακολούθησαν εμφανίσεις σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως τα «Αλαλούμ», «Made In Greece» και «Εις Μνήμην». Τελευταία κινηματογραφική του εμφάνιση ήταν στο «Ράδιο Μόσχα» που σκηνοθέτησε ο γιος του Νίκος Τριανταφυλλίδης το 1995.
Παράλληλα με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το stand up ο Κλυνν άφησε το στίγμα του στο θέατρο, με τις παραστάσεις του να σπάνε πολλά εισπρακτικά ρεκόρ, ενώ εξέδωσε πολλά βιβλία και ασχολήθηκε με την ζωγραφική. Η πρώτη του εικαστική έκθεση παρουσιάστηκε το 1998. Τα τελευταία χρόνια ο Κλυνν εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Καλαμαριά, όπου υπήρξε πολιτικά ενεργός, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, ενώ είχε μεγάλη συμμετοχή σε θέματα της ποντιακής ομογένειας.