Σινεφίλ ίλιγγος στο Cine Άνεσις Θερινός από τη Στέγη

vertigo
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Vertigo: Το Flix it στη Στέγη μας ανεβάζει στην πιο όμορφη ταράτσα της πόλης.

Το Flix it στη Στέγη, για την τελευταία προβολή της φετινής σεζόν, ανεβαίνει στην πιο όμορφη ταράτσα της Αθήνας, στο ιστορικό, διατηρητέο και πρόσφατα ανακαινισμένο «Cine Άνεσις Θερινός», κοιτάει ψηλά και παραδίνεται στον σινεφίλ ίλιγγο της καλύτερης ταινίας όλων των εποχών: το Vertigo του Άλφρεντ Χίτσκοκ στην επετειακή, για τα 60 του χρόνια, ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

«Ι look up, I look down», λέει ο ντετέκτιβ Τζον Σκότι Φέργκιουσον (James Stewart) στην πρώτη σκηνή της ταινίας, όσο προσπαθεί να νικήσει την υψοφοβία του. Οπότε, τι πιο ταιριαστό από το να κάνουμε κι εμείς το ίδιο: να παρακολουθήσουμε μαζί το Vertigo του Άλφρεντ Χίτσκοκ, στην ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια για τον εορτασμό των 60 χρόνων του (η οποία έρχεται στην Ελλάδα, αμέσως μετά την πρεμιέρα της στο 71ο Φεστιβάλ Καννών), σε μια ξεχωριστή προβολή, στην πρόσφατα ανακαινισμένη ταράτσα του ιστορικού κινηματογράφου Cine Άνεσις Θερινός. 

Εκτός από το πιο εμβληματικό ψυχολογικό θρίλερ στη φιλμογραφία του μεγάλου μαιτρ του σασπένς, το Vertigo του Άλφρεντ Χίτσκοκ έχει πολλές φορές συναγωνιστεί τον Πολίτη Κέιν για την πρώτη θέση στις σινεφίλ λίστες της ιστορίας του σινεμά. Το 2012, μάλιστα, κέρδισε και ανακηρύχθηκε «η καλύτερη ταινία όλων των εποχών» στην πιο έγκυρη ψηφοφορία διεθνώς, αυτή του βρετανικού κινηματογραφικού περιοδικού Sight & Sound. 

Θα ακολουθήσει lounge party) με τις μουσικές του Νίκου Πετρουλάκη και φεύγοντας θα δοθεί σε όλους έναπολύτιμο, συλλεκτικό δώρο: μία εναλλακτική αφίσα της ταινίας με την υπογραφή του εικαστικού Στέφανου Ρόκου.

Υπόθεση
Η ιστορία του αστυνομικού ντετέκτιβ του Σαν Φρανσίσκο Τζον Σκότι Φέργκιουσον (James Stewart), ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί πρόωρα από την ενεργό δράση, λόγω του ψυχολογικού σοκ που υπέστη κυνηγώντας έναν εγκληματία (με αποτέλεσμα να υποφέρει από υψοφοβία, ιλίγγους και κρίσεις πανικού) και της λαμπερής γυναίκας με το σκοτεινό μυστικό (Kim Novak) που παρακολουθεί και μοιραία ερωτεύεται, είναι μόνο η πρώτη επιδερμίδα της σύνθετης και βαθιά ψυχαναλυτικής πλοκής αυτού του αριστουργήματος. Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου εξετάζει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του, δηλαδή όσα μας κάνουν να μην κοιτάμε ψηλά, από φόβο να κοιτάξουμε κάτω: την ανθρώπινη αδυναμία, τις φοβίες, την ψύχωση που προκαλούν οι κομβικές στιγμές στη ζωή – το σοκ του θανάτου ή η παθιασμένη αγάπη.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock
Παραγωγή: Alfred Hitchcock
Σενάριο: Alec Coppel, Samuel Taylor
Μουσική: Bernard Hermann
Φωτογραφία: Robert Burks
Μοντάζ: George Tomasini
Πρωταγωνιστούν: James Stewart, Kim Novak, Barbara Bel Geddes, Tom Helmore

Με υπότιτλους στα αγγλικά και με υπότιτλους στα ελληνικά για κωφούς.

Info
Flix it στη Στέγη
Cine Άνεσις Θερινός
Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι
Δευτέρα 9 Ιουλίου | 21:00

Εισιτήρια
Προπώληση Φίλων: 28/06/2018 12:00
Προπώληση Κοινού: 02/07/2018 12:00
Κανονικό: 5 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα, Κάτοικος Γειτονιάς: 4 €
Παρέα 10+ άτομα: 3 €
Αμεα, Συνοδός Αμεα: 4 €
Ανεργίας: 3 €

*Ο χώρος δεν είναι προσβάσιμος σε Αμέα Αμαξίδιο
Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected]
Η υπηρεσία e-ticket / print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Ανοίξτε το pdf στη smart συσκευή σας ή τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.
Γραμμή εισιτηρίων: 2109005800, καθημερινά, 09:00 – 21:00
Γραμμή εισιτηρίων φίλων της Στέγης: 2130178200, καθημερινά 09:00 – 20:00
Εκδοτήρια εισιτηρίων στη Στέγη (Συγγρού 107)
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες Amex, Visa, MasterCard & Diners.
Σημεία πώλησης εκτός Στέγης
-Στα καταστήματα Γερμανός
-Στα καταστήματα COSMOTE
-Στο κατάστημα IANOS της οδού Σταδίου (η αγορά εισιτηρίων πραγματοποιείται μόνο με μετρητά)