Ταινίες της εβδομάδας (20/8/2020)

capone
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ο Tom Hardy πρωταγωνιστεί στο νέο ψυχολογικό δράμα του Josh Trank για τον θρυλικό Αλ Καπόνε.

«Καπόνε» (Capone)
Έχοντας υπάρξει ο πιο αδίστακτος επιχειρηματίας και λαθρέμπορος του Σικάγο, ο Αλφόνς Καπόνε (ευρύτερα γνωστός ως Αλ Καπόνε) ήταν ο πιο ισχυρός και διαβόητος μαφιόζος της Αμερικής. Η ταινία επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ζωής του, όπου έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια φυλάκισης, ο θρυλικός γκάνγκστερ παραφρονεί, καθώς οι μνήμες από το βίαιο παρελθόν του επιστρέφουν για να τον στοιχειώσουν.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Josh Trank, Ερμηνεύουν: Tom Hardy, Linda Cardellini, Matt Dillon και Kathrine Narducci.

«Μαρία Κιουρί: Η γυναίκα που άλλαξε τον κόσμο» (Radioactive)
Ένα ταξίδι στη ζωή της θρυλικής Μαρίας Κιουρί, στις παθιασμένες σχέσεις της, στις επιστημονικές καινοτομίες της και στις συνέπειες αυτών για τον κόσμο ολόκληρο. Η γνωριμία της με τον επίσης επιστήμονα Πιερ Κιουρί, ο γάμο τους και η ανακάλυψη του ραδίου που άλλαξε την επιστήμη για πάντα. Μία ταινία αφιερωμένη στην ευφυία των Κιουρί που άλλαξε τον κόσμο και τους οδήγησε όχι μόνο στο Βραβείο Νόμπελ αλλά και στην παγκόσμια αναγνωσιμότητα.
Σκηνοθεσία: Marjane Satrapi, Σενάριο: Jack Thorne, Ερμηνεύουν: Rosamund Pike, Sam Riley, Aneurin Barnard και Katherine Parkinson.

«Παιχνίδια φωτιάς» (Joueurs)
Μία νεαρή γυναίκα ερωτεύεται παθιασμένα έναν εθισμένο στον τζόγο άνδρα και αποφασίζει να ανατρέψει τα πάντα στη ζωή της προκειμένου να κερδίσει στο παιχνίδι του έρωτα. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να μπει στον υπόκοσμο και να ακολουθήσει τους επικίνδυνους κανόνες του. Η συνάντηση με τον Άμπελ, φέρνει τα πάνω, κάτω στη ζωή της Έλα. Η ακατανίκητη έλξη της για αυτόν τον τυχοδιώκτη εραστή, κάνει την Έλα να ανακαλύψει τον κοσμοπολίτικο υπόκοσμο των παράνομων παιχνιδιών του Παρισιού, όπου η αδρεναλίνη και το χρήμα είναι οι υπέρτατες αξίες. Η δική τους ιστορία αγάπης ξεκινάει σαν ένα απλό στοίχημα, για να μετατραπεί σε αχόρταγο πάθος.
Σκηνοθεσία: Marie Monge, Σενάριο: Romain Compingt, Julien Guetta και Marie Monge, Ερμηνεύουν: Tahar Rahim, Stacy Martin, Bruno Wolkowitch και Marie Denarnaud.

«Κάνε παιδιά να δεις καλό» (Figli)
Η Σάρα και ο Νίκολα είναι παντρεμένοι και ερωτευμένοι. Έχουν μια εξάχρονη κόρη και μέχρι στιγμής, μια ήρεμη ζωή. Η οικογένεια τους μεγαλώνει και η γέννηση του δεύτερου τους παιδιού γρήγορα θα φέρει τα πάνω - κάτω και θα διαταράξει την οικογενειακή τους ισορροπία. Η αγάπη τους φυσικά πολλαπλασιάζεται, αλλά μαζί κι η κούραση τους! Εγωιστές παππούδες και γιαγιάδες, φίλοι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού και απίθανες baby sitter μετατρέπουν την καθημερινότητα του ζευγαριού σε κόλαση. Θα καταφέρουν η Σάρα και ο Νίκολα να μείνουν ενωμένοι;
Σκηνοθεσία: Giuseppe Bonito, Σενάριο: Mattia Torre, Ερμηνεύουν: Valerio Mastandrea, Paola Cortellesi, Andrea Sartoretti και Stefano Fresi.

«6.5 Εκτός Ελέγχου» (Metri Shesh Va Nim)
Στο Ιράν σήμερα η κατοχή ναρκωτικών ουσιών τιμωρείται με τη θανατική ποινή. Παρ΄ όλα αυτά σε μια χώρα 80 εκατομμυρίων υπάρχουν 6,5 εκατομμύρια χρήστες ναρκωτικών. Ποιος προμηθεύει αυτούς τους χρήστες; Ο ντετέκτιβ Σαμάντ αναμετριέται σε μια σκληρή μάχη με έναν πανίσχυρο μεγαλέμπορο. Η φυλάκισή του όμως είναι μόνο η αρχή.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Saeed Roustayi, Ερμηνεύουν: Payman Maadi, Navid Mohammadzadeh, Parinaz Izadyar και Farhad Aslani.

«Να ζει κανείς ή να μη ζει;» (To Be or Not to Be)
Τον Αύγουστο του 1939, τις παραμονές της εισβολής των Γερμανών στην Πολωνία δυο ηθοποιοί, η Mαρία Τούρα και ο σύζυγός Tζόζεφ, κάνουν πρόβες με τον θίασό τους στη Bαρσοβία για να ανεβάσουν μια αντιπολεμική σάτιρα με τίτλο «Γκεστάπο». Οι τοπικές αρχές όμως απαγορεύουν τελευταία στιγμή την παράσταση με τον φόβο μήπως προσβάλουν τον Xίτλερ. Ως εναλλακτική ο θίασος ανεβάζει τελικά τον «Aμλετ» του Σαίξπηρ. Κατά την διάρκεια της παράστασης κι ενώ ο Τζοζεφ ερμηνεύει τον γνωστό μονόλογο του Άμλετ, η Mαρία φλερτάρει με τον εμφανίσιμο υπολοχαγό Στανισλάβ. Όταν τελικά ξεσπάει ο πόλεμος οι τρεις πρωταγωνιστές εμπλέκονται σε ένα κατασκοπικό παιχνίδι με αποστολή να αποτρέψουν μια προδοσία.
Σκηνοθεσία: Ernst Lubitsch, Σενάριο: Edwin Justus Mayer, Ερμηνεύουν: Carole Lombard, Jack Benny, Robert Stack και Felix Bressart.

«Το μίσος» (La haine)
Τρεις νεαροί μετανάστες θα προσπαθήσουν να πάρουν εκδίκηση για το φίλο τους που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας. Περιφερόμενοι άσκοπα στις φτωχογειτονιές του Παρισιού με ένα κλεμμένο περίστροφο στα χέρια τους θα ζήσουν ένα συνταρακτικό 24ωρο, προσπαθώντας να πείσουν όσους δεν τους σέβονται ότι θα πρέπει να τους φοβούνται…
Σκηνοθεσία και σενάριο: Mathieu Kassovitz, Ερμηνεύουν: Vincent Cassel, Hubert Koundé, Saïd Taghmaoui και François Levantal.