Succession: Η ηθοποιός της σειράς που θα υποδυθεί 26 ρόλους σε ένα one-woman show

sarah-snook
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Σε θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι».

Πολυβραβευμένη και αγαπημένη του κοινού σειρά, με ένα σπαρακτικό φινάλε και πολλές αναλύσεις για το φαινόμενο γύρω από την ζωή και τα μυστικά της τηλεοπτικής οικογένειας Roy. Η σειρά Succession έφτασε στο τέλος της αλλά ο μύθος της θα μείνει. Το ίδιο και η φήμη των ηθοποιών που συνετέλεσαν στην επιτυχία της.

Μία από αυτούς, η Σάρα Σνουκ, φιλοδοξεί να μας κάνει να κλείσουμε εισιτήρια για Λονδίνο καθώς είναι ο μόνος, για την ώρα, τρόπος να την απολαύσουμε σε ένα one-woman show όπου θα κληθεί να υποδυθεί 26 διαφορετικούς ρόλους.

Η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει σε μια νέα προσαρμογή του μυθιστορήματος του Όσκαρ Ουάιλντ «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι». 

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Ιανουαρίου 2024 στο Theatre Royal Haymarket και θα παρουσιάζεται για σχεδόν 12 εβδομάδες.

Το μυθιστόρημα

Το «Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι» αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού άνδρα που πουλά την ψυχή του με αντάλλαγμα την αιώνια νιότη και ομορφιά. Η συμφωνία που κάνει είναι το σώμα του να διατηρήσει την τέλεια νεότητα, ενώ ένα ζωγραφισμένο πορτρέτο του - που αντιπροσωπεύει την ψυχή του – θα μεγαλώνει και θα γίνεται πιο άσχημο.

Ο Γκρέι αρχίζει να «σκοτεινιάζει» διαπράττοντας ειδεχθείς πράξεις. Το πρόσωπό του παραμένει ίδιο, αλλά το πορτρέτο του γίνεται όλο και πιο αποτρόπαιο, υπογραμμίζοντας την επίδραση που έχει κάθε πράξη στην ψυχή του. Η πτώση του είναι τέτοια τελικά καταλήγει να αμφισβητήσει την πραγματική πηγή ομορφιάς στη ζωή.

Η παράσταση

Η νέα σκηνική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ουάιλντ έχει ήδη παρουσιαστεί στην πατρίδα της Σνουκ, την Αυστραλία, όπου σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία. Σε αυτή την παράσταση πάντως δεν συμμετείχε η ίδια.

Το εγχείρημα είναι πολλά υποσχόμενο, ενώ παράλληλα θα είναι η πρώτη φορά, μετά το ντεμπούτο της το 2016, που η ηθοποιός εμφανίζεται στη σκηνή του Λονδίνου. Τότε είχε σταθεί δίπλα στον Ρέιφ Φάινς, στην παράσταση «The Master Builder».

Μιλώντας στο BBC, η Σνουκ χαρακτήρισε «συναρπαστική πρόκληση» την ιδέα να παίξει τόσους πολλούς ρόλους. «Το να παρουσιάζεις μια παράσταση σε ένα διεθνές κοινό, σε ένα θέατρο που αναμφίβολα σύχναζε ο Όσκαρ Ουάιλντ, είναι συναρπαστικό και απαιτεί υψηλού επιπέδου θεατρική εμπειρία για να είναι αντάξια του εγχειρήματος».

Όπως και η παραγωγή που παρουσιάστηκε στην Αυστραλία, στο θεατρικό «Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι» θα χρησιμοποιηθούν κάμερες επί σκηνής και οθόνες βίντεο που θα φέρνουν τους χαρακτήρες στη ζωή.

«Η ισχυρή χρήση των φίλτρων Snapchat και άλλων λήψεων σε στυλ selfie παραλληλίζεται με τα αδύναμα πρότυπα ομορφιάς των influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πώς αυτή η επιμελημένη ταυτότητα μπορεί να είναι η ζωγραφισμένη σκουριά που κρύβει ψυχολογικό τραύμα από κάτω», ανέφερε το Time Out στην κριτική του για την παράστασης της Αυστραλίας.

Παρά την παρουσία κάμερας, η παραγωγή διαθέτει ελάχιστη προ-ηχογράφηση και η Σνουκ θα υποδύεται live τη συντριπτική πλειοψηφία των χαρακτήρων, με τις κάμερες να χρησιμοποιούνται περισσότερο ως τεχνική για να συμπληρώνουν-πλαισιώνουν την ερμηνεία της.