Μαραθώνιος Γαλλοφωνίας για τον Πλανήτη με επιφανείς καλεσμένους στην μικρή οθόνη

kyriakos-mitsotakis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, από τις 7 το πρωί έως τη 2 το ξημέρωμα, το TV5MONDE διακόπτει το πρόγραμμα του στα 13 τηλεοπτικά του δίκτυα, σε όλο τον κόσμο, για να μεταδώσει ζωντανά τον Μαραθώνιο της ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ .

Πρόκειται για μια "σκυταλοδρομία" που ταξιδεύει σε 19 χώρες αφιερωμένη στο περιβάλλον, την προστασία του πλανήτη και την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης.

Τα 432 εκατομμύρια νοικοκυριά που παρακολουθούν το TV5MONDE, ένα άμεσο δυναμικό κοινό 620 εκατομμυρίων τηλεθεατών, θα ανακαλύψει - χάρη στη συνεργασία της Intelsat - την περιβαλλοντική ατζέντα διαφόρων χωρών, τα προβλήματα και τις πιθανές λύσεις τους, από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη, πάντοτε στη γαλλική γλώσσα.

Σοφία Παπαστράτη

Έλλη Ανδριοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΚΠΙΣΝ

Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, γλύπτρια

Νίκος Βερνίκος, εφοπλιστής και ακτιβιστής 

Ντίνα Νικολάου, σεφ

Ο “μαραθώνιος” αυτός θα "περάσει" από την Αθήνα, από τις 11 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, σε παραγωγή της ΕΡΤ, με επιφανείς καλεσμένους όπως τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Έλλη Αντωνοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ιδρύματος Νιάρχος, την πρόεδρο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Elise Jalladeau, την γλύπτρια Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, την σεφ Ντίνα Νικολάου, τον εφοπλιστή και ακτιβιστή Νίκο Βερνίκο και άλλους.

Την εκπομπή θα παρουσιάσει η Αλεξία Κεφαλάς, σε Σκηνοθεσία του Σπύρου Δαγκλή και Διεύθυνση Παραγωγής της Αλεξάνδρας Κούρτη.