«Το εργαστήριο με τις κούκλες»: Μια γυναίκα πολεμά τις σκοτεινές δυνάμεις στο βικτωριανό Λονδίνο

epic-drama
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Αυτόν τον Ιανουάριο το Epic Drama παρουσιάζει μια ολοκαίνουργια πρεμιέρα: Το Εργαστήριο με τις Κούκλες.

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ της Βρετανίδας συγγραφέως Elizabeth Mcneal. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τις δίδυμες αδελφές Ρόουζ και Ίρις. Η Ίρις θέλει να γίνει ζωγράφος και γρήγορα βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν επικίνδυνο ιστό εμμονών και προδοσίας.

Λονδίνο, 1851. Η Ίρις ζωγραφίζει κούκλες για να ζήσει, μαζί με τη δίδυμη αδελφή της Ρόουζ, αλλά ονειρεύεται να γίνει καλλιτέχνης. Τη νύχτα ζωγραφίζει κρυφά, τελειοποιώντας την τέχνη της. Ο Σίλας είναι ένας ταριχευτής που έχει ένα κατάστημα γεμάτο με τα δημιουργήματά του. Ελπίζει ότι μια μέρα θα βρει ένα αντικείμενο τόσο μοναδικό που θα γίνει διάσημος. Ο Λουί, ζωγράφος και μέλος της Προραφαηλιτικής Αδελφότητας, αναζητά την επόμενη μούσα του.

Σε μια πόλη που σφύζει από προσμονή για τη Μεγάλη Έκθεση, οι τρεις κόσμοι τους συγκρούονται και η Ίρις έχει την ευκαιρία να αποδράσει και να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Για να το πετύχει αυτό, πρέπει να εγκαταλείψει την αδελφή της, να θυσιάσει τη φήμη της και να εκτοξευθεί στο άγνωστο. Καθώς ο κόσμος της Ίρις διευρύνεται, ανακαλύπτει ότι αμφισβητεί τις πατριαρχικές πεποιθήσεις, εξερευνά τη σεξουαλικότητά της και αρχίζει να βιώνει τα πράγματα που πάντα ονειρευόταν. Αλλά παράλληλα με την καινούργια της ανεξαρτησία, το σκοτάδι ελλοχεύει.

Ένα αγωνιώδες δράμα εποχής με αιχμηρή σύγχρονη ματιά, το Εργαστήριο με τις Κούκλες είναι μια ιστορία αγάπης, τέχνης, ελευθερίας - και τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα τολμά να πάρει αυτό που θέλει σε έναν κόσμο που θα προτιμούσε να τη σκοτώσει παρά να την αφήσει να το αποκτήσει.

Στο καστ πρωταγωνιστούν οι: Esmé Creed-Miles (Hanna) ως Ίρις, Éanna Hardwicke (Normal People) ως Σίλας, Mirren Mack (The Witcher: Blood Origin) ως Ρόουζ, και ο George Webster (Wedding Season) ως Louis. Στο καστ συμμετέχουν επίσης οι Pippa Haywood (Bodyguard), Sharlene Whyte (Stephen), ο πρωτοεμφανιζόμενος Reece Kenwyne-Mpudzi, Freddy Carter (Shadow and Bone), Saoirse Monica Jackson (Derry Girls), Laurie Kynaston (The Sandman), Jim Caesar (The Witcher), Akshay Khanna (Chloe), Aysha Kala (The Undeclared War) και Nell Hudson (Outlander).

Η Elizabeth Macneal εντάσσεται στο δυναμικό του Charley Miles ως σεναριογράφος και παραγωγός της σειράς. Ο Sacha Polak (Hanna, Dirty Gold) σκηνοθετεί τέσσερα επεισόδια, ενώ η Cathy Brady (Wildfire) σκηνοθετεί τα επεισόδια τέσσερα και πέντε. Η Suzanne McAuley (Magpie Murders, Maigret) είναι η παραγωγός της σειράς και η Julie Harkin (I May Destroy You, Becoming Elizabeth) είναι η διευθύντρια casting.

Το Το Εργαστήριο με τις Κούκλες κάνει πρεμιέρα στο Epic Drama, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στις 22:00.

Διατίθενται προβολές επεισοδίων κατόπιν αιτήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Epic Drama, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.epicdrama.gr