To 14o Αthens Open Air Film Festival γεμίζει κινηματογραφικό φως όλη την Αθήνα

14ou-athens-open-air-film-festival
ΤΡΙΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

To Athens Open Air Film Festival ανακοινώνει τη στρατηγική του συνεργασία με τη ΔΕΗ και παρουσιάζει την αφίσα του.

To Αthens Open Air Film Festival ο πολυαγαπημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) επιστρέφει στην πόλη, φωτεινό και γεμάτο ενέργεια! 

Το 14ο Athens Open Air Film Festival ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την έναρξη της συνεργασίας του με την ΔΕΗ, χάρη στην οποία θα προσφέρει ένα ανανεωμένο, δυναμικό και πλούσιο κινηματογραφικό πρόγραμμα στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, φωτίζοντας τις καλοκαιρινές μας νύχτες με σπουδαίο κινηματογράφο. 

Με τη στήριξη της ΔΕΗ, η φετινή διοργάνωση, το 14ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ, γεμίζει λαμπερό κινηματογραφικό φως όλη την Αθήνα, αναδεικνύοντας κλασικά αλλά και αναπάντεχα σημεία της πόλης και μετατρέποντάς τα στα πιο όμορφα και συναρπαστικά υπαίθρια σινεμά, με περισσότερες από 20 δωρεάν προβολές από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο.

Η ΔΕΗ, κορυφαία εταιρεία ενέργειας, είναι στρατηγικός συνεργάτης του 14ου  Athens Open Air Film Festival, στηρίζοντας ενεργά το Φεστιβάλ και τις δράσεις του. Μέσα από την ενίσχυση και περαιτέρω προώθηση της διαπολιτισμικής ανταλλαγής, της καλλιτεχνικής ποικιλομορφίας και της καινοτομίας, η ΔΕΗ υποστηρίζει τις τέχνες και τον πολιτισμό, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών, κα Μαρία Μπόμπολα, αναφέρει: «Εκφράζω τη χαρά μου για τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών με τη ΔΕΗ. Εύχομαι μαζί να φωτίσουμε τις καλοκαιρινές βραδιές της πόλης με λαμπερό σινεμά και πολιτισμό που μάς ταξιδεύει σε ανοιχτούς, ελεύθερους ορίζοντες».
Η Διευθύντρια Κλάδου Προβολής και Διαφήμισης του Ομίλου ΔΕΗ, κ. Κατερίνα Χρυσοπούλου δήλωσε: «Καλωσορίζουμε ως ΔΕΗ, την έναρξη της συνεργασίας μας με το Athens Open Air Film Festival. Ο κινηματογράφος προκαλεί, συγκινεί και ενώνει και, μέσα από συναρπαστικές ιστορίες, αποτελεί ένα ανοιχτό παράθυρο διαλόγου ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους. Ελπίζουμε ότι το σινεφίλ κοινό θα απολαύσει μοναδικές ταινίες στο 14ο Athens Open Air Film Festival που αποτελεί την αγαπημένη καλοκαιρινή ψυχαγωγική συνήθεια στην Αθήνα, και όχι μόνο».

Η αφίσα με τα λόγια του δημιουργού της

«Με βλέμμα στον ορίζοντα και με τη σκέψη ότι το Athens Open Air Film Festival είναι μια διέξοδος, ένα μικρό ταξίδι απ' την καλοκαιρινή πόλη, έφερα στο μυαλό μου το πιο έντονο σύμβολο της ελευθερίας και του ταξιδιού της σύγχρονης καθημερινότητας: το αυτοκίνητο. Από την αφετηρία αυτή δημιουργήθηκε η εικόνα ενός ωραίου καλοκαιρινού δειλινού, η αντανάκλαση του οποίου φαίνεται πάνω στο παράθυρο του επιβάτη.

Η ρομαντική αυτή σκηνή ολοκληρώνεται με μία προσωπική μου ανάμνηση από την παιδική μου ηλικία: Χαμήλωνα το τζάμι του παραθύρου κι ανέμιζα ένα χάρτινο μαντίλι, το οποίο χόρευε με την ταχύτητα του αμαξιού. Ήταν ένα μικρό παιχνίδι που με έκανε να απολαμβάνω τη διαδρομή αλλά και να ανυπομονώ ακόμα περισσότερο για τον προορισμό.
Με διάθεση ολότελα κινηματογραφική, ελπίζω οι θεατές να συμπληρώσουν με την φαντασία τους τη δική τους διαδρομή μέσα στο κάδρο, τους δικούς τους ήρωες και να αφηγηθούν το δικό τους ταξίδι».