Το «Cold» είναι μια αστυνομική ταινία για δυνατούς λύτες

cold
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Ο λόγος για την κινηματογραφική μεταφορά του αστυνομικού μπεστ σέλερ της σκανδιναβής Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ που έρχεται στις 29 Αυγούστου στα θερινά.

*Επίσημη συμμετοχή -Φεστιβάλ Γκέτεμποργκ

*Επίσημη συμμετοχή -Φεστιβάλ Γλασκώβης

*Επίσημη συμμετοχή -Φεστιβάλ Σάντα Μπάρμπαρα

Η Weirdwave, από τις 29 Αυγούστου, παρουσιάζει στα θερινά τo σκανδιναβικό θρίλερ Cold, σε σκηνοθεσία του Έρλινγκουρ Θόροντσεν, βασισμένο στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της ισλανδής συγγραφέως αστυνομικής λογοτεχνίας Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ. 

Ο ήρωας ερευνά τον φόνο δύο έφηβων σε μία δομή παραβατικών ανηλίκων δεκαετίες πριν, αλλά ανακαλύπτει πως τα γεγονότα πιθανόν να συνδέονται με τον μυστηριώδη χαμό της γυναίκας του.

Φτιαγμένη για τους λάτρεις του είδους, η ταινία σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στην Ισλανδία, παραμένοντας επί 4 εβδομάδες στο  νο1 του ισλανδικού box office και υπόσχεται να μας ...παγώσει το αίμα εν μέσω καλοκαιριού!

Το Cold προβλήθηκε σε πολυάριθμα φεστιβάλ του κόσμου, ανάμεσά τους και στο φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ (Σουηδία).

Η ιστορία

 

Ο Οντίν, ζει μόνος του με την κόρη του Ρουν, μετά τον θάνατο της πρώην γυναίκας του. Καθώς ερευνά κάποιους παλιούς φόνους  ανηλίκων που έχουν διαπραχθεί δεκαετίες πριν σε ένα ίδρυμα παραβατικών εφήβων, αρχίζει να υποπτεύεται πως κάποια παράξενα μυστικά που αποκαλύπτει σχετίζονται με τη μυστηριώδη αυτοκτονία της συζύγου του, αλλά και με την παράξενη συμπεριφορά της έφηβης κόρης του.

Ηθοποιοί: Γιόχανες Χάουκουρ Γιόχανεσον, Μίκαλ Κααμπερ, Χαλντόρα Γκέιρχαρσντότιρ