Κι αν μπορούσες να ξανασυναντήσεις τον μεγάλο σου έρωτα;

ksana-mazi
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Η απάντηση στην μεγάλη οθόνη.

Δυο από τους καλύτερους ηθοποιούς του σημερινού ευρωπαϊκού σινεμά, ο Γκιγιόμ Κανέ και η Άλμπα Ρορβάκερ, στην ταινία «Ξανά μαζί», μια ιστορία για όλους εκείνους τους δρόμους που δεν πήραμε στη ζωή.

Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας 2023.

Ο Ματιέ, διάσημος ηθοποιός, καταφεύγει σε ένα πολυτελές σπα μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης της δυτικής Γαλλίας για να ξεφύγει από μία επαγγελματική αποτυχία, η οποία εντείνει το ψυχολογικό και υπαρξιακό του αδιέξοδο. Εκείνο που δεν ξέρει είναι ότι εκεί μένει η Αλίς, με την οποία έζησαν μια δυνατή ερωτική ιστορία πριν από δεκαπέντε χρόνια, προτού ο καθένας πάρει τον δρόμο του και διακόψουν κάθε επαφή.

Όταν η Αλίς μαθαίνει ότι ο Ματιέ βρίσκεται στην περιοχή, επικοινωνεί μαζί του και του προτείνει να τα πουν από κοντά. Έχουν, όμως, επουλωθεί οι πληγές που τους άφησε η σχέση τους; Θα μπορέσουν να γυρίσουν πίσω στις ζωές τους όπως τις ξέρουν;

Πετυχαίνοντας ιδανικά τον συνδυασμό οικειότητας και χιούμορ, αλλά και πικρίας και μελαγχολίας, που μπορεί να σου ξυπνήσει μόνο ένας παλιός έρωτας, ο καταξιωμένος και πάντα ενδιαφέρων Στεφάν Μπριζέ («Ο Νόμος της Αγοράς», «Σε Πόλεμο», «Η Ζωή μιας Γυναίκας», «Ένας Άλλος Κόσμος») υπογράφει μαζί με τη Μαρί Ντρικέρ ένα σενάριο-κομψοτέχνημα γεμάτιο ανθρωπιά και συναισθηματική οξυδέρκεια για όλες εκείνες τις ευκαιρίες που χάνουμε στη ζωή, και σκηνοθετεί δύο από τους πλέον εξελιγμένους και αξιόπιστους ηθοποιούς του ευρωπαϊκού σινεμά σε δύο υπέροχες, ανθρώπινες, συγκινητικές ερμηνείες.

Η Άλμπα Ρορβάκερ και ο Γκιγιόμ Κανέ δημιουργούν ακαταμάχητη χημεία και μαγνητισμό ανάμεσα σε δύο χαρακτήρες σε έναν επώδυνα ειλικρινή, αλλά και αναζωογονητικό μεταξύ τους «χορό», ο οποίος τους καλεί να αναλογιστούν και να απαντήσουν σε μια τόσο αναγνωρίσιμη σκέψη: αν τότε είχα επιλέξει αλλιώς, θα ήταν όλα τώρα καλύτερα;

12 Σεπτεμβρίου τους κινηματογράφους

Σκηνοθεσία: Στεφάν Μπριζέ
Σενάριο: Στεφάν Μπριζέ, Μαρί Ντρικέρ
Ηθοποιοί: Γκιγιόμ Κανέ, Άλμπα Ρορβάκερ, Σαρίφ Αντούρα, Εμί Μπουασάρ Πομέλ, Λισέτ Μποντίν
Διάρκεια: 115 λεπτά
Διανομή: Rosebud .21