«64»: Το ντοκιμαντέρ για τους Beatles από τον Μάρτιν Σκορσέζε ανακοινώνει την ημερομηνία κυκλοφορίας

beatles Bruce Mcbroom
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Το επερχόμενο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Beatles '64», σε παραγωγή του Μάρτιν Σκορσέζε, καταγράφει την εμβληματική πρώτη περιοδεία των Beatles στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στο ιστορικό ταξίδι των Beatles στις ΗΠΑ το 1964. Εκείνη την περίοδο, οι John, Paul, George και Ringo ήταν ήδη πολύ γνωστοί στη Βρετανία, αλλά η περιοδεία αυτή τους ανέδειξε ως παγκόσμια φαινόμενα. Η περιοδεία του '64 σηματοδότησε την έναρξη της Beatlemania στην Αμερική και την αρχή μιας νέας εποχής για το συγκρότημα.

Στόχος του «Beatles '64» είναι να απαθανατίσει αυτήν την καθοριστική στιγμή, ξεκινώντας από την άφιξη των Beatles στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και κορυφώνοντας με την αξέχαστη εμφάνισή τους στο The Ed Sullivan Show, που τους έκανε γνωστούς σε όλη τη χώρα.

Οι αυθεντικές σκηνές της εποχής έχουν αποκατασταθεί σε ανάλυση 4K, ενώ η ιστορική τους εμφάνιση στο The Ed Sullivan Show έχει υποστεί πλήρη επεξεργασία εικόνας και ήχου, κάνοντας το ντοκιμαντέρ απαραίτητο για τους φανατικούς των Beatles.

Το ντοκιμαντέρ σκηνοθετείται από τον Ντέιβιντ Τεντέσκι, ενώ την παραγωγή επιμελείται ο Μάρτιν Σκορσέζε. Η συνεργασία τους δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς έχουν δουλέψει μαζί σε προηγούμενα μουσικά ντοκιμαντέρ, όπως το «Personality Crisis: One Night Only», για τον David Johansen των New York Dolls, και το «Rolling Thunder Revue», που καταγράφει μια περιοδεία του Bob Dylan.

Το «Beatles '64» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Νοεμβρίου στο Disney+.