7 ημέρες στην ...κουβανέζικη Παλλήνη

havana
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης «μπαίνει» με …καλοκαιρινή διάθεση στη νέα χρονιά και μας προσκαλεί να δούμε μαζί την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου την ταινία «7 ημέρες στην Αβάνα».

Η γαλλο-ισπανική κοινωνική ταινία του 2012 φέρει τη σεναριακή σφραγίδα του Κουβανού λογοτέχνη Λεονάρδο Παδούρα ("Αντιός, Χέμινγουεϊ"), σε μία ταινία που ακολουθεί παράλληλες ιστορίες με κοινό παρονομαστή την ίδια τη χώρα.

Ο πολυαγαπημένος και βραβευμένος με Όσκαρ Ά Ανδρικού ρόλου Benicio Del Toro, κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ιστορία "El Yuma", ενώ ο βραβευμένος Σέρβος σκηνοθέτης Emir Kusturica παίζει στην ιστορία "Jam Session".

Οι 7 Ημέρες στην Αβάνα είναι επτά διαφορετικές ιστορίες, μία για κάθε ημέρα της εβδομάδας, που προσεγγίζουν τις πολλαπλές όψεις της κουβανέζικης καθημερινότητας. Κάθε ιστορία αφηγείται μια ιστορία που διαδραματίζεται στην Αβάνα της Κούβας από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ οι κύριοι χαρακτήρες μιας ιστορίας εμφανίζονται στις υπόλοιπες σαν δεύτεροι χαρακτήρες.

Το El Yuma (Benicio Del Toro) αφηγείται το πρώτο 24ωρο ενός Αμερικανού τουρίστα στην Κούβα, στο Jam Session (Pablo Trapero) ένας σκηνοθέτης καταφθάνει στην Κούβα για να παραλάβει ένα βραβείο ενώ στο La Tentadion de Cecilia (Julio Medem) βλέπουμε ένα ερωτικό τρίγωνο.

Η ιστορία Diary of a Beginner (Elia Suleiman) αφορά σε έναν Παλαιστίνιο, που περιπλανιέται στην Αβάνα, περιμένοντας κάτι να συμβεί και στο Ritual (Gaspar Noe) το σκηνικό αλλάζει με το περιστατικό ενός εξορκισμού. Το Dulce Amargo (Juan Carlos Tabio) μας χαρίζει μια ματιά στην καθημερινότητα των Κουβανών, στις λύπες και στις χαρές τους και το La Fuente (Laurent Cantet) είναι η δωρεά μιας οικογένειας σε μια αρχαία θρησκεία της Κούβας.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τους Josh Hutcherson, Emir Kusturica, Daniel Brühl, Elia Suleiman, Sebastián Barriuso, Othello Rensoli κ.α

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Πληροφορίες: Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης, Οινοποιείο Πέτρου - Λ. Μαραθώνος 117, Παλλήνη, εισφορά –εισιτήριο 3 ευρώ, Τετάρτη 7 Ιανουαρίου στις 21.00.