Τζορζ Κλούνεϊ: ο μεγάλος νικητής των Hollywood Film Awards

tzorz-klounei-o-megalos-nikitis-ton-hollywood-film-awards-megalos-nikitis-ton-hollywood-film-awards

ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ήταν ένας από τους μεγάλους νικητές στην λαμπερή απονομή των βραβείων Hollywood Film Awards που πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου στο Μπέβερλι Χιλς.

Ο γνωστός σταρ τιμήθηκε με το βραβείο «Hollywood actor of the year» για την ερμηνεία του στο δράμα «Οι απόγονοι» του ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν. Η ταινία θα προβληθεί και στη χώρα μας εγκαινιάζοντας τη διοργάνωση του 52ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (4-13 Νοεμβρίου).

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον συνάδελφό του Μπο Μπρίτζες ο Τζορτζ Κλούνεϊ παραδέχτηκε ότι ήταν «πολύ τυχερός» στην καριέρα του. Ο Κάρλος ντε Αμπρό, ο ιδρυτής του φεστιβάλ τόνισε: «Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μας δίνει μια εξαιρετική, γεμάτη πάθος ερμηνεία στο ανθρώπινο δράμα του Αλεξάντερ Πέιν, Οι απόγονοι. Ο Κλούνεϊ συνεχίζει να λάμπει ως ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τον τιμήσουμε αυτή τη χρονιά στα Hollywood Film Awards».

Ο θρύλος της Μέριλιν Μονρόε ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μπορεί να μονοπώλησε τα φλας των φωτογράφων ποζάροντας δίπλα στη νέα του σύντροφο Στέισι Κέιμπλερ, όμως εξαιρετικά συγκινητική ήταν και η στιγμή της βράβευσης της Μισέλ Γουίλιαμς με τον αντίστοιχο γυναικείο τίτλο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ταινία «My week with Marilyn».

Την απονομή του βραβείου της ανέλαβε ο Ντον Μούρεϊ, ο 82χρονος θρύλος του Χόλιγουντ και ένας από τους τελευταίους «κινηματογραφικούς εραστές» της αξέχαστης Μέριλιν Μονρόε. Ο Μούρεϊ είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη δίπλα στην ξανθιά σταρ στην ταινία «The bus stop» (1956) και ήταν ίσως το πιο κατάλληλο πρόσωπο για να αξιολογήσει την ερμηνεία της Μισέλ Γουίλιαμς : «Η Μισέλ δημιούργησε ορισμένες στιγμές που μου ήταν ιδιαίτερα οικείες, αφού πέρασα 14 εβδομάδες με τη Μέριλιν…Ξέρω ότι η Μισέλ μελέτησε τα πάντα γύρω από τη ζωή της-διάβασε κάθε βιβλίο που υπήρχε και το εκπληκτικό σε αυτή την ταινία είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να μην είναι αληθινό…Η ερμηνεία της Μισέλ με έκανε να εκτιμήσω την Μέριλιν», δήλωσε ο ίδιος.

Τα βραβεία δεύτερου ανδρικού και γυναικείου ρόλου αντίστοιχα κατέκτησαν ο Κρίστοφερ Πλάμερ (για τους «Beginners») και η ανερχόμενη Κάρεϊ Μάλιγκαν για το τολμηρό «Shame».

Για τη συνολική της προσφορά τιμήθηκε η Γκλεν Κλόουζ, μια αξιόλογη ηθοποιός η οποία υπήρξε αρκετές φορές υποψήφια για Όσκαρ.

Με τη διάκριση «Hollywood breakthrough actor award», αποχώρησε ο Τζότζεφ Γκόρντον Λέβιτ για την εξαιρετική εμφάνισή του στην ταινία «50/50». Τον αντίστοιχο τίτλο για σκηνοθέτη («Hollywood breakthrough director award») απέσπασε ο Μισέλ Χαζαναβίσιους με την ταινία του «The artist».

Το βραβείο «Hollywood εnseble cast award» παρέλαβε η Βιόλα Ντέιβις εκπροσωπώντας το πρωταγωνιστικό καστ της ταινίας «The help». Η Ντιάμπλο Κόντι πήρε από τον Κουέντιν Ταραντίνο το βραβείο σεναρίου για το «Young adult», ενώ τα βραβεία παραγωγής, φωτογραφίας και μοντάζ απονεμήθηκαν αντίστοιχα στους Λέτι Άρονσον («Mεσάνυχτα στο Παρίσι»), Εμανουέλ Λαμπέζκι («Tree of life») και Στίβεν Μιριόνε («Αι ειδοί του Μαρτίου»).