Ο ...απόγονος Τζόρτζ Κλούνεϊ κερδίζει τις εντυπώσεις

o-apogonos-tzortz-klounei-kerdizei-tis-entuposeis

ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Έχοντας ήδη κερδίσει πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ και δύο Χρυσές Σφαίρες, η ταινία «οι Απόγονοι» του ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέϊν, συναντά τον οσκαρικό Τζόρτζ Κλούνει στις ελληνικές αίθουσες.

«Οι απόγονοι» (The Descendants)

«Οι απόγονοι» είναι βασισμένοι στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Κάουι Χαρτ Χέμινγκς και πραγματεύεται το κωμικό δράμα του Ματ Κινγκ (Τζόρτζ Κλούνει), ενός μεσήλικα δικηγόρου, με περιουσία, στα μαγευτικά τοπία της Χαβάης. Όταν η σύζυγός του τραυματίζεται σοβαρά σε ένα ατύχημα με ένα σκάφος, ο μέχρι πρότινος αδιάφορος σύζυγος και πατέρας δύο κοριτσιών, θα αναγκαστεί να επανεξετάσει το παρελθόν και να δει το μέλλον με διαφορετική ματιά. Το γεγονός αυτό οδηγεί στη δημιουργία μιας ουσιαστικής σχέσης του Ματ με τις κόρες του, ενώ ταυτόχρονα έρχεται αντιμέτωπος με σημαντικά διλήμματα.

Η εναλλαγή δράματος και κωμωδίας, αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα στις ταινίες του Αλεξάντερ Πέιν. Όταν αυτό βέβαια συνδυάζεται με την ιδιαίτερη ερμηνεία του Τζόρτζ Κλούνεϊ, το αποτέλεσμα δικαιολογεί την συμμετοχή της ταινίας σε κάθε υποψηφιότητα που έχει συμπεριληφθεί τον τελευταίο καιρό.

Από τους «σκληρούς» κριτικούς μέχρι τους ηθοποιούς, οι ενώσεις έχουν επιβραβεύσει με τον δικό τους τρόπο τους «Απόγονους» και σε επίπεδο ταινίας, κερδίζοντας τη Χρυσή Σφαίρα για το καλύτερο δράμα αλλά και σε πρωταγωνιστικό επίπεδο, με τον γοητευτικό Τζόρτζ Κλούνεϊ να κατακτά τη Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Α αντρικού ρόλου.

Επόμενος στόχος να κερδίσει η ταινία το στοίχημα με τα Όσκαρ. Οι προβλέψεις δίνουν και παίρνουν όσο πλησιάζει η μεγάλη βραδιά, με το όνομα του Κλούνεϊ να μοιάζει ασυναγώνιστο, εκτός εκπλήξεως, για το χρυσό αγαλματίδιο.

Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν, σενάριο: Νατ Φάξον, Τζιμ Ρας και Αλεξάντερ Πέιν, πρωταγωνιστούν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζούντι Γκριρ, Σέιλιν Γούντλι, Μπο Μπρίτζες, Ρόμπερτ Φόρστερ, Μάθιου Λίλαρντ. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.