Οι βασίλισσες της Reggae στο Bios

oi-basilisses-tis-reggae-sto-bios

Leah Rosier

ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Αφιέρωμα στη reggae μουσική με δύο μοναδικά live και εντυπωσιακές θηλυκές παρουσίες στα decks, στις 24 Νοεμβρίου στο Bios.

Μια βραδιά αφιερωμένη στις κυρίες της reggae με την εντυπωσιακή Leah Rosier από το Άμστερνταμ, την Ελληνίδα Sista Jammaroots ζωντανά, αλλά και τις Raggaprincess και Αnna Mystic στα decks, φιλοξενεί το Bios στις 24 Νοεμβρίου.

Η Leah Rosier παίζει πιάνο, κιθάρα και τραγουδάει από την παιδική της ηλικία. Το πάθος της για την reggae αναπτύχθηκε από τότε. Ως έφηβη ακολούθησε το επάγγελμα του μοντέλου και άρχισε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Στα ταξίδια της, η μουσική ήταν πάντα το καταφύγιό της. Μετά το ταξίδι της στην Τζαμάικα αγάπησε ακόμη περισσότερο την dub και την reggae, γνωρίζοντας καλύτερα την ιστορία και τις ρίζες της μουσικής, ενώ ακολούθησαν συνεργασίες της με γνωστά γκρουπ της ευρωπαϊκής reggae σκηνής. Όπως έχει δηλώσει, η reggae την βοηθάει να διαλογίζεται και είναι ένας λόγος για να είναι κανείς επαναστάτης με έναν φιλειρηνικό και τρυφερό τρόπο.

Η Ελληνίδα Sista Jammarοοts έχει εμπειρία στα τύμπανα, στο μπάσο και στα φωνητικά μέσα από διάφορα σχήματα και στυλ. Η reggae όμως, είναι η μεγάλη της αγάπη και μέσω αυτής μας συστήνεται σήμερα ως Sistah Jammaroots στο ρόλο της τραγουδοποιού, με πολλές επιρροές από διάφορα μουσικά είδη αλλά με τα reggae στοιχεία να κυριαρχούν. Τα τελευταία χρόνια είναι από τα πιο ενεργά μέλη της reggae σκηνής στην Ελλάδα, με συμμετοχές σε σπουδαία events.

Sistah Jammarοοts

Πίσω από τα decks του Bios για το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου θα βρίσκονται η Raggaprincess και η Αnna Mystic. H Αnna Mystic, η οποία είναι μία από τις πιο δραστήριες DJ του dub ήχου στην Αθήνα, έχει κερδίσει τον σεβασμό του κοινού με πολλά χρόνια παρουσίας, έχοντας συμμετάσχει σε αναρίθμητα events και έχοντας συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας και ευρωπαϊκής σκηνής. Η Raggaprincess είναι εμβληματικό μέλος της reggae κοινότητας της Αθήνας από το ξεκίνημά της και δεν θα μπορούσε να λείπει από μια βραδιά όπου τα κορίτσια παίρνουν τον έλεγχο.

Πληροφορίες: Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα, 210 3425335, www.bios.gr , είσοδος ελεύθερη για τις κυρίες και 2 ευρώ για τους κύριους, στις 10.30 μ.μ.