Εasy listening jazz από τον Nicola Conte στο Gazarte

easy-listening-jazz-apo-ton-nicola-conte-sto-gazarte

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Ο Nicola Conte επισκέπτεται το Gazarte, στις 18 και 19 Ιανουαρίου, με φινετσάτη jazz-lounge αισθητική και ρυθμό bossa nova.

Ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της σύγχρονης easy listening jazz, ο Ιταλός παραγωγός, DJ, συνθέτης και κιθαρίστας Nicola Conte θα βρεθεί για πρώτη φορά στη σκηνή του Gazarte στις 18 και 19 Ιανουαρίου, φέρνοντας τη φινετσάτη αισθητική του και τις απολαυστικές μουσικές του στην Αθήνα.

Ο Conte υπόσχεται δυνατές jazz-lounge μουσικές εμπειρίες με αρκετές δόσεις bossanova, που υπήρξε η πρώτη του αγάπη. Η bossa nova και τα soundtrack των ιταλικών ταινιών του '60, έδωσαν στον Conte το στίγμα της μουσικής γραφής του. Tο πρώτο του single «Bossa Per Due», που κυκλοφόρησε το 2000, τον έκανε περιζήτητο διεθνώς. Ακολούθησαν συνεργασίες με σημαντικά ονόματα, όπως οι Thievery Corporation, Paolo Achenza Trio, Fez Combo Balanco, Quintetto X και IntensiveJazz Sextet.

H σχέση του με την jazz είναι πια η απόλυτη προτεραιότητά του. Με το άλμπουμ του «Rituals» (2008) απέδειξε και το συνθετικό του ταλέντο, ενώ ακόμα πιο πρόσφατα, το 2011, παρουσίασε ένα απολαυστικό και φροντισμένο ως την τελευταία του λεπτομέρεια concept album, το «Love & Revolution», επηρεασμένο από την afro latin jazz και την soul του ‘60, με συμμετοχές σημαντικών καλλιτεχνών

Στις 18 και 19 Ιανουαρίου ο Nicola Conte θα μας παρασύρει σε παρόμοιες γοητευτικές διαδρομές, με την υπόσχεση να μας κρατήσει όρθιους με τους ευφάνταστους ρυθμούς του για δύο μοναδικά βράδια.

Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων32-34, Γκάζι, στις 10 μ.μ., είσοδος 15, 20, 30 και 35€ (χωρίς ποτό).