Ημέρα των Ερωτευμένων: 10 προτάσεις εξόδου για όλα τα γούστα

imera-ton-eroteumenon-10-protaseis-eksodou-gia-ola-ta-gousta

ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Αν ψάχνετε την τελευταία στιγμή να βγείτε με το ταίρι σας ή την παρέα σας, το click@Life συγκέντρωσε 10 ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλα τα γούστα.

«Μόνο εμείς…» οι δυο με την Ηρώ

Ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ μόνο με πιάνο και φωνή αφιερωμένο στην Ημέρα των Ερωτευμένων ετοιμάζει η Ηρώ στο «Stage 25» στο Περιστέρι, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου. Με τον τίτλο «Μόνο Εμείς», η Ηρώ θα μας παρουσιάσει το νέο της τραγούδι και το πρόσφατο cd της, σε μια παράσταση-έκπληξη, με μοναδική συντροφιά το πιάνο και το κοινό της. Θα ερμηνεύσει επίσης, τραγούδια γραμμένα για τον έρωτα και την αγάπη, αφιερωμένα στην ημέρα. Πληροφορίες: Stage 25, Αισχύλου 25, Περιστέρι, 2105714785, είσοδος 10 ευρώ (με μπίρα ή κρασί), στις 10 μ.μ.

«iλαβ» στον Σταυρό του Νότου

Στην εποχή του i… μετά το ipod, το iphone, το imac και i-λλα, ο πιο λυπημένος i είναι ο iΒαλεντίνος, τον οποίο και θα γιορτάσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο Σπύρος Γραμμένος στο Club του Σταυρού του Νότου, μέσα από μια χιουμοριστική παράσταση. Πληροφορίες: Σταυρός Του Νότου club, Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος, 210 9226975, είσοδος 10€ (με ποτό), στις 10.30 μ.μ.

Ένας αυθεντικός θρύλος της jazz… στo Half Note

Από σήμερα και για τρεις ακόμα βραδιές, ο τρομπονίστας Curtis Fuller - μια πολύ ιστορική και σημαντική φυσιογνωμία της jazz- ανεβαίνει στη σκηνή του Half Note. Γνωστός κυριως, από τη συμμετοχή του στο θρυλικό άλμπουμ «Blue Train» του John Coltrane για την Blue Note, το 1957, ο Curtis Fuller, σχεδόν καλύπτει όλη την jazz ιστορία και βρέθηκε δίπλα στον Bud Powell, στον Miles Davis, στον Sonny Clark και στον Jimmy Smith. Πληροφορίες: Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310, στις 10.30 μ.μ., είσοδος 10, 15 και 20 ευρώ (χωρίς ποτό).

Ο Δημήτρης Κοργιαλάς τραγουδά unplugged για τον έρωτα

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης Κοργιαλάς ανεβαίνει στη σκηνή του στο O.n.o.m.a. στα Άνω Πατήσια, για να μας παρασύρει στον δικό του ερωτικό κόσμο, με τραγούδια όπως «Μια φορά», «Χωρίς εσένα», «Τα σημάδια σου», «Το σ’αγαπώ», «Θέλω τόσο να σε δω». Με ανανεωμένη μπάντα κι ένα ακουστικό πρόγραμμα, θα μας ταξιδέψει με δικές του μουσικές, αλλά και με διασκευές από την ελληνική και ξένη ποπ και ροκ σκηνή. Πληροφορίες: O.n.o.m.a., Πατησίων 351, Άνω Πατήσια, 2102012354, στις 10.30 μ.μ., είσοδος ελεύθερη.

Ερωτικό κάλεσμα από τον Δήμο Αναστασιάδη στο Gazoo

Ο Δήμος Αναστασιάδης μας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί του τον Άγιο Βαλεντίνο, σε μια άκρως ερωτική συναυλία. Με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια από το νέο του άλμπουμ, αλλά και παλαιότερες επιτυχίες του, θα μας ταξιδέψει στις κρυφές του σκέψεις και τα αληθινά κομμάτια του εαυτού του. Πληροφορίες: Gazoo, Πειραιώς 102-104, 210 3422888.

Party για δύο με Joker στο PassPort

Οι Joker καταλαμβάνουν τη σκηνή του PassPort για το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου και αναμένεται να ξεσηκώσουν ερωτευμένους και μη. Ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα με έμφαση στα 80s, με κλασικά, ροκ και hard rock κομμάτια, αλλά και με τραγούδια των ίδιων. Πληροφορίες: PassPort, Kαραΐσκου 119, Πειραιάς, 2104296401, 6940558558, στις 9 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ (χωρίς ποτό).

Ένα μουσικό «θαύμα» της jazz στο Gazarte

To Gazarte παρουσιάζει για μία μόνο βραδιά, τον κορυφαίο jazz Νεοϋορκέζο μουσικό JD Walter, που μετά από την επιτυχία των προηγούμενων εμφανίσεων του, επιστρέφει στη χώρα μας για μια ρομαντική jazz συναυλία. Μαζί του θα είναι και κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί σε ένα πρόγραμμα γεμάτο πασίγνωστα και αγαπημένα ερωτικά τραγούδια από το Great American Jazz songbook, αλλά και διασκευές από κλασικά κομμάτια της ποπ. Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, στις 10 μ.μ., είσοδος 10, 15, 20 και 25€.

Βραζιλιάνικη jazz στο Faust

Oι Desafinados που δημιουργήθηκαν το 2003 από την Μιράντα Βερούλη, είναι μια παρέα jazz μουσικών με μεγάλη αγάπη για τη βραζιλιάνικη μουσική. Σε μία ερωτική βραδιά θα παίξουν στο Faust bossa nova, samba, musica popular brasileira, baião, forró, frevo, με αυτοσχεδιαστική διάθεση και γνήσιο Βραζιλιάνικο feeling. Μαζί τους θα είναι κι ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της γενιάς του. Πληροφορίες: Faust, Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου, Μοναστηράκι, 210 3234095, στις 11 μ.μ., είσοδος 5 και 8 ευρώ.

Πορτογαλικά Fados-ύμνοι του Έρωτα στον Ιανό

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η André Maia Band και ο Ianos παρουσιάζουν μια μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «o Fado em Atenas», όπου Έρωτας, Αγάπη και Ποίηση μπλέκονται στην αγκαλιά της ίδιας Μοίρας. Προσκεκλημένη τους θα είναι η Ελένη Πέτα, που θα τραγουδήσει γνωστές αισθαντικές μελωδίες στην πορτογαλική γλώσσα. Πληροφορίες: Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα, 210 3217810, είσοδος 10 ευρώ, στις 9.30 μ.μ.

Anti-Valentine party για τους λάτρεις του Αγίου Βαλεντίονου στο Bios

H ομάδα Ough! και ο Ηλίας Φραγκούλης παρουσιάζουν στο Bios, ένα dj set party με τίτλο «Πριόνια», σε μια ειδική έκδοση για τη νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου. Είναι η μέρα που πρέπει να πονάμε και να κόβουμε φλέβα. Τα «Πριόνια» είναι ένα party λαϊκό-pop σπαραγμού, με επική μελοδραματική διάθεση και τις πιο... απαίσιες μπαλάντες όλων των εποχών. Πληροφορίες: Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα, 210 3425335.

Βάλια Κανελλοπούλου

[email protected]