Ο «μάγος του beat box» Dub FX ξανά στην Ελλάδα

o-magos-tou-beat-box-dub-fx-ksana-stin-ellada

Φωτογραφία: Αίγλη Δράκου

ΤΡΙΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Ο σπουδαίος Benjamin Stanford aka Dub FX επιστρέφει στη χώρα μας, στις 19/6 στην Αθήνα και στις 20/6 στη Θεσσαλονίκη, για να μας προσφέρει ένα από τα εκρηκτικά show που μόνο αυτός ξέρει.

Στις sold out εμφανίσεις του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 21 και 22 Οκτωβρίου του 2011, τα pedals από το loopstation πήραν φωτιά κι ο Dub Fx απέδειξε περίτρανα στην πρώτη του επίσκεψη επί ελληνικού εδάφους, γιατί έχει χαρακτηριστεί ως «ο μάγος του beat box», αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους street performers του κόσμου κι είναι αποδεδειγμένα ένας μαέστρος των μηχανημάτων.

Έχοντας κλείσει και τις δύο συναυλίες με την ίδια υπόσχεση «Soon back in Athens & Thessaloniki», ο Dub Fx κι η παρέα του, πιστοί στο λόγο τους, επιστρέφουν στην Ελλάδα στις 19 Ιουνίου στον Βοτανικό στην Αθήνα και στις 20 Ιουνίου στο Πρώην Στρατόπεδο Κόδρα στη Θεσσαλονίκη, για δύο ξέφρενα party που θα κρατήσουν περισσότερες από 8 ώρες…

Όσοι γέμισαν ασφυκτικά τα Fuzz και Principal το 2011 γνωρίζουν τι να περιμένουν. Όσοι δεν είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν από κοντά αυτό το μουσικό υπερθέαμα, ας προετοιμαστούν για dubstep, drum & bass, hip hop και reggae, όπως δεν τα έχουμε ξανακούσει, από μια ιδιαίτερη και μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη.

Περιμένουμε τις α καπέλα εκτελέσεις κομματιών του, που ξεσηκώνουν και τη hip-hop διάθεση με την οποία γεμίζει τον χώρο κάθε φορά που αλλάζει τον τόνο της φωνής του. Προβλέπεται χορός μέχρι τελικής πτώσεως, ενώ οι εκκωφαντικές φωνές του κοινού να τον καλούν σε encore είναι βέβαιο πως θα ακουστούν ξανά.

Ο Dub FΧ διαδίδει τη μουσική του μόνο μέσω live performance, word of mouth, social networking και διανομή free samples. Η μοναχική του διαδρομή στους δρόμους του πλανήτη ξεκίνησε το 2005. Εδώ όμως κι αρκετό καιρό ταξιδεύει και εμφανίζεται μαζί με την κοπέλα, που έχει αναλάβει τα vocals, γνωστή κι ως Flower Fairy, που γνώρισε στο Manchester. Μετά το τέλος των εμφανίσεων του Dub FX θα ακολουθήσει after party και στις 2 πόλεις με ελεύθερη είσοδο και Dj Set από το σπουδαίο δίδυμο των Lapo & MC Ninjaz, ενώ τη συναυλία στην Αθήνα θα ανοίξουν οι Αnna Mystic & Blend Mishkin.

Πληροφορίες: Βοτανικός, Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση, Αθήνα, οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ., είσοδος 20€ (ταμείο).