Cutty Cargo London: μουσική, γαστρονομία, τέχνη και απόλαυση στο East End
Ο πρώτος σταθμός της παγκόσμιας περιοδείας του Cutty Cargo έγινε πραγματικότητα το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου στην καρδία του East End Λονδίνου, στο Ely’s Yard, Brick Lane.
Για μία μόνο νύχτα, το East London κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε με την παρουσία του εντυπωσιακού ομοιώματος ξύλινου κιβωτίου -πιστό αντίγραφο των ξύλινων κιβωτίων με τα οποία οι λαθρέμποροι εισήγαγαν το Cutty Sark στην Αμερική την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.
Στο εσωτερικό του κιβωτίου παρουσιάστηκαν συναρπαστικά πολιτιστικά δρώμενα της πόλης στους τομείς της μουσικής, της γαστρονομίας, της τέχνης, του σχεδίου, της φωτογραφίας και του θεάτρου, με εκπροσώπους τους Jessie Ware, Duke Dumont, MEAT Liquor, 69 Colebrooke Row, Miss Polly Rae, Tom Oxley, It’s Nice That, Shanty Theatre Company, Flat-e.
Η βραδιά φιλοξένησε περίπου 400 καλεσμένους και μοναδικές παραστάσεις μέσα στο «κιβώτιο». Η Jessie Ware επέστρεψε στις Λονδρέζικες ρίζες της και ζωντάνεψε την σκηνή με τα πολυαγαπημένα τραγούδια -υποψήφια για τα βραβεία Mercury Prize - από το άλμπουμ της Devotion. Η παρουσία της ήταν άκρως φιλική με το κοινό, το οποίο την αποθέωσε τραγουδώντας μαζί τις την επιτυχία Wildest Moments !
O DJ και παραγωγός Duke Dumont, ξεσήκωσε με την σειρά του τους καλεσμένους σε ξέφρενους χορευτικούς ρυθμούς με ένα «high – energy DJ set». Παράλληλα, η ομάδα «It´s Nice That» διακόσμησε τον χώρο με μοναδικά mini Cutty Sark ξυλό-κιβώτια ,δημιουργίες ανερχόμενων εικαστικών ταλέντων της Πόλης, ενώ η ομάδα Flat-e εγκατέστησε την ιδιαίτερα εντυπωσιακή κατασκευή φωτισμού που φώτιζε το στίγμα της βραδιάς.
Το μοδάτο εστιατόριο του κεντρικού Λονδίνου, το Meat Liquor, περιποιήθηκε με το παραπάνω τους καλεσμένους και ο δημιουργός και star chef, Γιάννης Παπουτσής σέρβιραν τα φημισμένα τους burgers .
Φυσικά δεν έλειψαν τα μοναδικά κοκτείλ που δημιούργησε ειδικά για το CUTTY CARGO LONDON η ομάδα του cocktail bar 69 Colebrook Row. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Speakeasy του Cutty Cargo εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ΄20, ο πρωτοπόρος Βρετανός δημιουργός κοκτέιλ και ιδρυτής του μπαρ, Tony Conigliaro έφτιαξε κοκτέιλ με βάση την τελευταία έκφραση του Cutty Sark ουίσκι, το «Prohibition Edition».
Επόμενη στάση της περιοδείας Cutty Cargo είναι η Νέα Υόρκη και στην συνέχεια μια πόλη της Ισπανίας.