Reggae γιορτή από τον «βασιλιά της jungle» στην Aνοδο

reggae-giorti-apo-ton-basilia-tis-jungle-stin-anodo

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Η One Love Reggae Ideas συνεχίζοντας την παράδοση των αυθεντικών live που μιλούν από καρδιάς κατευθείαν στην ψυχή, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα σύγχρονο μύθο της ragga jungle, τον μοναδικό Congo Natty, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο Άνοδος Live Stage.

Tην εμφάνιση του «βασιλιά της jungle» Congo Natty πλαισιώνουν μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα της εγχώριας σκηνής οι πάντα ξεσηκωτικοί Fundracar, οι Θεσσαλονικείς «Κακό Συναπάντημα» σε ένα εκρηκτικό sound system. Το Warm up έχουν αναλάβει οι Anna Mystic μαζί με τον Blend Mishkin και οι Big Bang.

Mην χάσετε την ευκαιρία να βιώσετε ένα live που είναι κάτι παραπάνω από μια απλή συναυλία, αλλά μια ενεργειακή εμπειρία!

Ο Michael West aka Congo Natty ως Rebel MC – όνομα που εγκατέλειψε το ‘93 - έφτασε στην κορυφή των αγγλικών charts και αργότερα ως Congo Natty υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους της jungle.

Με δέκα κομμάτια, το album «Jungle Revolution» προσδιορίζει με σαφήνεια και αντανακλά τον τρόπο που ο Congo Natty βλέπει σήμερα την jungle, που δεν είναι παρά η επανεκκίνηση της κλασικής roots reggae στο νέο αιώνα. Το «Jungle Revolution» σαν μέσα από αίμα και φωτιά, με το υπόκωφο buzz των sub-bass, τις ριπές των drum breaks, με γλυκόπικρες λούπες, δίκαιη οργή και κηρύγματα αγάπης, είναι ακριβώς το είδος του παθιασμένου, αφοσιωμένο, ορκισμένου σε έναν σκοπό, ωμού αλλά και πνευματικά υπέροχου δίσκου, που δεν συναντάς συχνά στις μέρες μας.

«Οι λέξεις λευκό και μαύρο θα έπρεπε να αφαιρεθούν από τα λεξικά όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους», λέει ο Congo Natty. «Η μουσική πριν την jungle είχε χρώματα: η reggae απέπνεε τον αέρα ενός μαύρου άντρα, η hip hop κουβαλούσε τον αέρα και το χρώμα από τις γειτονιές της Νέας Υόρκης. Μόλις εμφανίστηκε η jungle στο Λονδίνο το '94 είδε όλα τα έθνη σαν ένα».

Η jungle ενώνει όλα τα είδη της μουσικής, τη reggae και τη rap, τη soul και το breakbeat, που αναμειγνύει όλα αυτά τα διαφορετικά υπόβαθρα και οδηγεί στην αρμονία και στην πνευματική ενότητα. Είναι έμπνευση, αγάπη, επανάσταση.

Ο Congo Natty είναι κάτι περισσότερο από ένας μύθος. Είναι μια επαναστατική μηχανή, είναι ο εκφραστής μιας επανάστασης, που συμβαίνει τώρα.

Μαζί του στη σκηνή της Ανόδου θα βρίσκονται οι Fundracar, με ένα μουσικό χαρμάνι «μαύρης μουσικής κουλτούρας» (reggae - dub – funky) και διεστραμμένης βαλκανικής εκστατικότητας, δύο από τα μέλη των Κακό Συναπάντημα που θα κάνουν ένα warm up soundsystem παρουσιάζοντας παλιά και νέα τους κομμάτια και οι Mammy Hot-Daddy Cool (Anna Mystic & Blend Mishkin) και Big Bang (Jeph1 & Billy Widz) για μοναδικά dj sets.

Πληροφορίες: Άνοδος, Πειραιώς 183 & Πάλλαντος 38, Ρουφ, 210 4368100, είσοδος 15 ευρώ