Ηλεκτρονική μουσική από το Ηνωμένο Βασίλειο στο κέντρο της Αθήνας

ilektroniki-mousiki-apo-to-inomeno-basileio-sto-kentro-tis-athinas

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Ο Timothy J. Fairplay, ένας εκ των δυο Asphodells, έρχεται στην Αθήνα και το six d.o.g.s., την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, για μια βραδιά γεμάτη με τους ευρηματικούς ήχους του. Μαζί του θα είναι και οι δικοί μας Trans.

O Timothy J. Fairplay είναι ο ένας εκ των δυο Asphodells, ο δεύτερος είναι ο Andrew Weatherall και μέλος της φημισμένης «συμμορίας» του βρετανικού Scrutton Street Axis Studio, μαζί με τους Scott Fraser, Sean Johnston, Richard Fearless και Daniel Avery.

Οι παραγωγές και τα DJ set του Timothy J. Fairplay έχουν έντονες επιρροές από τη Chicago house, την EBM και την Krautrock, κυμαίνονται όμως σε πιο αργό ρυθμό, αναγκάζοντας τα media να εφεύρουν νέους μουσικούς όρους για να τα περιγράψουν, όπως slo-mo, drug chug ή ακόμα και nu EBM.

Παρέα με τον Scott Fraser διοργανώνουν κάθε μήνα την περίφημη βραδιά «Crimes Of The Future» με έδρα το διάσημο The Berkley Suite της Γλασκόβης.

Φέτος, κυκλοφόρησε μαζί με τον Weatherall τον πρώτο διπλό δίσκο των Asphodells με τίτλο Ruled by Passion Destroyed by Lust, που έδωσε έμπνευση για μια σειρά remixes σε καλλιτέχνες όπως οι Daniel Avery, Daniele Baldelli, Ivan Smagghe, Justin Robertson και Hardway Bros μεταξύ άλλων.

Trans είναι ο Δημήτρης (Kasseta Rec), η Κατερίνα (Same Desire) και ο Alex (Trouble). O Δημήτρης και ο Alex παίζουν μουσική μαζί εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια. Tο δισκάδικο Kasseta Records άνοιξε πριν δυο χρόνια και αποτελεί έκφραση των μουσικών τους επιλογών και εφαλτήριο για τις βραδιές που διοργανώνουν από κοινού. O ήχος τους χαρακτηρίζεται ως balearic house, nu EBM, slo mo, drug chug, ακόμα και αργή trance τον έχουν πει, απ'όπου ήρθε η έμπνευση για το όνομα της βραδιάς.

Πληροφορίες: six d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα, 210 3210510, http://sixdogs.gr , τα μεσάνυχτα, είσοδος 5 ευρώ.