Ποια εστιατόρια κέρδισαν Χρυσό Σκούφο φέτος;
Η απονομή ολοκληρώθηκε και τα εστιατόρια που «έφυγαν» με Χρυσό Σκούφο είναι συνολικά 43.
Ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων ολοκληρώθηκε και φέτος στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental στις 8/4, σε μια τελετή που παρουσίασαν ο Γιώργος Καραμίχος και η Κατερίνα Παπουτσάκη, βραβεύοντας 43 εστιατόρια -από 39 πέρσι- με το κερκυραϊκό Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι να βρίσκεται ξανά στην κορυφή ως το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, με 2 Χρυσούς Σκούφους και βαθμολογία 17/20. Το όνομα του σεφ βρίσκεται και στη 2η θέση με το Botrini’s να κερδίζει επίσης 2 Χρυσούς Σκούφους και βαθμολογία 16,5/20. Από τα συνολικά 43 εστιατόρια, 9 βρέθηκαν για πρώτη φορά με Χρυσό Σκούφο, ενώ 5 εστιατόρια δεν κατάφεραν να τον διατηρήσουν και 19 εστιατόριο έφτασαν πολύ κοντά στον Χρυσό Σκούφο, κερδίζοντας διάκριση Top Notch.
Πιο αναλυτικά, οι Χρυσοί Σκούφοι έχουν ως εξής:
Etrusco, Κέρκυρα, 17/20 και δύο Σκούφοι
Botrini’s, Αθήνα, 16,5/20 και δύο Σκούφοι
Botrini’s Σαντορίνη 16/20 και ένας Σκούφους
Delta, Αθήνα, 16/20 και ένας Σκούφος
Herve , Αθήνα, 16/20 και ένας Σκούφος
Pelagos, Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Αθήνα, 16/20 και ένας Σκούφος
Squirrel, Ξεν. «Danai Beach Resort», Χαλκιδική, 16/20 και ένας Σκούφος
Treehouse, Ξεν. «Ekies All Senses Resort», Χαλκιδική, 16/20 και ένας Σκούφος
Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20 και ένας Σκούφος
CTC, Αθήνα, 15,5/20 και ένας Σκούφος
Elements Restaurant, Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας Σκούφος
Lauda, Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας Σκούφος
Matsuhisa Athens, Ξεν. «Astir Palace», Αθήνα, 15,5/20 και ένας Σκούφος
Patio, Ξεν. «The Margi», Αθήνα, 15,5/20 και ένας Σκούφος
Selene, Ξεν. «Katikies Garden», Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας Σκούφος
Soil, Αθήνα, 15,5/20 και ένας Σκούφος
Σπονδή, Αθήνα, 15,5/20 και ένας Σκούφος
Tudor Hall, Ξεν. «King George», Αθήνα, 15,5/20 και ένας Σκούφος
Varoulko Santorini, Ξεν. «Grace Hotel Santorini, Auberge Resorts Collection», Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας Σκούφος
Alali, Σαντορίνη 15/20 και ένας Σκούφος – New Entry
Aleria, Αθήνα, 15/20 και ένας Σκούφος
Anama, Μεσσηνία, 15/20 και ένας Σκούφος
Andromeda, Χαλκιδική, 15/20 και ένας Σκούφος – New Entry
Baos, Ξεν. «Myconian Korali», Μύκονος, 15/20 και ένας Σκούφος
Botrini’s Mykonos, Μύκονος, 15/20 και ένας Σκούφος – New Entry
Bubo, Χαλκιδική, 15/20 και ένας Σκούφος – New Entry
Ches, Ίος, 15/20 και ένας Σκούφος – New Entry
Dionysos, Ξεν. «Elounda Beach», Κρήτη, 15/20 και ένας Σκούφος
GB Roof Garden, Ξεν. «Grande Bretagne», Αθήνα, 15/20 και ένας Σκούφος
Grandma’s, Ξεν. «Liostasi Hotel & Suites», Ίος, 15/20 και ένας Σκούφος
Hytra, Αθήνα, 15/20 και ένας Σκούφος
Le Pavillon, Χαλάνδρι, 15/20 και ένας Σκούφος
Lycabettus Restaurant, Ξεν. «Andronis Luxury Suites», Σαντορίνη, 15/20 και ένας Σκούφος
Makris Dégustation, Ξεν. «Domes Miramare Corfu», Κέρκυρα, 15/20 και ένας Σκούφος
Makris Athens, 15/20 και ένας Σκούφος – New Entry
Melia, Ξεν. «Lesante Blu Beach Resort», Ζάκυνθος, 15/20 και ένας Σκούφος
Moblee Bar Restaurant, Θεσσαλονίκη, 15/20 και ένας Σκούφος – New Entry
Noble Gourmet, Ξεν. «Elysium Resort & Spa», Ρόδος, 15/20 και ένας Σκούφος
Petra Restaurant, Ξεν. «Canaves Oia Suites», Σαντορίνη, 15/20 και ένας Σκούφος
Prosilio, Ζάκυνθος, 15/20 και ένας Σκούφος – New Entry
Salonika Restaurant, Ξεν. «Makedonia Palace», Θεσσαλονίκη, 15/20 και ένας Σκούφος
Seeds, Ιλίσια, 15/20 και ένας Σκούφος – New Entry
Tomata Ξεν.«Sani Marina - Sani Resort», Χαλκιδική, 15/20 και ένας Σκούφος
Chef Patissier 2023: Θοδωρής Μωυσίδης
Top Notch 2023: Beefbar Mykonos, Βενετσιάνικο Πηγάδι (Κέρκυρα), Bill & Coo Gastronomy Project (Μύκονος), Cabbanes (Μύκονος) – new entry, Cretamos (Ρέθυμνο) – new entry, Zuma (Μύκονος), Galazia Hytra (Πάρος), Fresco (Χαλκιδική), Jackie O’ Beach (Μύκονος), Kensho Ornos (Μύκονος), Kooc Secrets (Πύλος), Κουκούμβαλος (Σαντορίνη) – new entry, Μαραθιά (Τήνος), Matsuhisa Mykonos, Onuki (Πύλος), Over Water (Χαλκιδική), Sushimou (Πλάκα), VeriTable (Νέο Ψυχικό), Vezene (Ιλίσια).
Δείτε λεπτομέρειες εδώ.