Το City Garden 2024 ετοίμασε ένα δυνατό πρόγραμμα με μεγάλα αφιερώματα

paniguri
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Πολύχρωμο και ιδιαίτερα πληθωρικό το πρόγραμμα του CT Garden επαναπροσδιορίζει τα συναυλιακά μας καλοκαίρια.

Ο Μάρκος Βαμβακάρης αντικριστά με τους Metallica, ενώ ο Νίκος Πορτοκάλογλου κλείνει το μάτι στον Seth Daniels, ο οποίος φημίζεται για τη μοναδική του ενέργεια πάνω στη σκηνή.

Η καρδιά του μουσικού καλοκαιριού χτυπά μελωδικά και ρυθμικά στο CT Garden γεμίζοντας τις νύχτες μας με μοναδικές αισθήσεις. Νέοι αλλά και παλαιότεροι μύθοι, όλοι τους ζωντανοί θρύλοι κι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού.

Από τη Σωτηρία Μπέλλου στον Ορφέα Περίδη και από τους Gadjo Dilo και τους Speakeasies στον Χρήστο Θηβαίο. Μείνετε συντονισμένοι.

Ξεκινάμε με το Δικό μας Πανηγύρι 

Το δικό μας πανηγύρι, Από τη Νάξο στην Ικαριά, την Τετάρτη 19 Ιουνίου στον Αύλειο χώρο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Γαλατσίου.

Μετά το περσινό sold out το δικό μας πανηγύρι επανέρχεται ανανεωμένο στο City Garden την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024. Σε κάθε νησί, ακόμη και στο πιο μικρό, γίνονται πανηγύρια. Ντόπιοι και επισκέπτες ζουν στιγμές μοναδικές. Συνυπάρχουν, διασκεδάζουν και βιώνουν τελετουργικά την ενότητα τους. Το πανηγύρι για τους ντόπιους είναι ένα έθιμο που ταξιδεύει στον χρόνο. «Έτσι το ‘βραμε» λένε και νιώθουν την ανάγκη να το μεταλαμπαδεύσουν στις νεότερες γενιές. Το κλίμα των πανηγυριών του Αιγαίου θα ζωντανέψει σε αυτήν την τετράωρη συναυλία όπου όλοι θα σηκωθούν και θα χορέψουν. Τρία χρυσά αιγαιοπελαγίτικα δοξάρια και τρεις αδαμάντινες φωνές, υπόσχονται μια εμπειρία μοναδική.

Η παραδοσιακή μουσική δεν είναι μόνο τεχνική αλλά και βιώματα. Κι ο Σωτήρης Μαργώνης διαθέτει και τα δύο. Από πολύ μικρή ηλικία, μέσα από την έρευνα και τη μελέτη ψάχνει το μουσικά άρτιο και το αισθητικά ολοκληρωμένο. Ο Ανδριώτης στην καταγωγή δεξιοτέχνης βιολιστής έχει να επιδείξει μια σημαντική πορεία με πολλές δυνατές συνεργασίες.

Ο Θεολόγος Μιχελλής κατάγεται από την Πάτμο. Εγγονός μεγάλου βιολιστή του νησιού, πήρε τα πρώτα μαθήματα παραδοσιακού βιολιού εννέα χρονών. Το παίξιμο του, χαρακτηρίζεται από εσωτερικότητα αλλά και την αμεσότητα και τη θέρμη του ρυθμού: μια λόγια, ακαδημαϊκή φυσιογνωμία, που στιγμή δεν απεμπολεί την ιδιότητα του παραδοσιακού βιολιστή.

Ο Νίκος Φάκαρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ράχες της Ικαρίας. Ξεκίνησε να παίζει βιολί τη δεκαετία του ενενήντα, σε  ένα χωριό όπου τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και το βράδυ. Μικρός, στα πανηγύρια του νησιού, καθόταν δίπλα στην ορχήστρα και γοητευόταν από τον ήχο του βιολιού. Ο Νίκος Φάκαρος σήμερα είναι το πρώτο βιολί της Ικαρίας –αν και ο ίδιος δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό.

Από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, η Μαρία Αναματερού όποτε ανεβαίνει στη σκηνή, μάς προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων. Με καταγωγή από την Απείρανθο της Νάξου θεωρεί τον εαυτό της τυχερό γιατί μεγάλωσε μέσα στη μουσική.

Η Ασπασία Στρατηγού, με καταγωγή από την Απείρανθο της Νάξου, μεγάλωσε με πρότυπά της τραγουδίστριες όπως η Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη ,η Άννα Καραμπεσίνη, η Μαρίκα Νίνου, η Ρόζα Εσκενάζυ, και η Ρίτα Αμπατζήκαι έγινε αυτό που ονειρεύτηκε. Μια σπουδαία ερμηνεύτρια.

Η γεννημένη στην Ικαρία Βιολέτα Ίκαρη είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο καταξιωμένες ερμηνεύτριες της γενιάς της. Με αφετηρία το ικαριώτικο πανηγύρι είναι μια ξεχωριστή, ακριβώς γιατί δε νοιάζεται να ξεχωρίσει. Αγαπά το τραγούδι και δίνεται ολοκληρωτικά σε αυτό. Εισπράττει την αγάπη του κόσμου και την ανταποδίδει.

Info
Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 21:00
CT GARDEN FESTIVAL – ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Τιμές εισιτηρίων:
Διακεκριμένη: 27 ευρώ
Α Ζώνη: 22 ευρώ
Β Ζώνη: 17 ευρώ – (φοιτητικό – ανέργων 12 ευρώ)
Γ Ζώνη: Ορθίων 15 ευρώ (φοιτητικό – ανέργων 12 ευρώ)
AMEA: 12 ευρώ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 211 7701700)
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια πληροφορίες: 211 7701700

Προπώληση εισιτηρίων: 2117701700, PUBLIC, www.more.comwww.ct.gr