Έρχεται η μεγάλη γιορτή των επιτραπέζιων παιχνιδιών στην Αθήνα

athens-tabletop
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Για όσους ακόμα πιστεύουν (ελπίζουμε λίγοι) ότι τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι μια ασχολία αποκλειστικά για μικρά παιδιά, με ρηχό επίπεδο διασκέδασης, καλύτερα να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Τα τελευταία 30 χρόνια, τα επιτραπέζια παιχνίδια δίπλα στα παιχνίδια ρόλων, τα παιχνίδια με μινιατούρες ή τα παιχνίδια με τις κάρτες (ακόμα καλύτερα όταν όλα τα προηγούμενα συνδυάζονται), έχουν εξελιχτεί πολύ, φτιάχνοντας το δικό τους, ένθερμο και αφοσιωμένο κοινό, που εξερευνά, συζητά, διασκεδάζει και επεκτείνει την αγαπημένη του ασχολία. Τα ίδια τα παιχνίδια έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που μπορούν να γίνουν εργαλείο για τη βοήθεια των ανθρώπων στο φάσμα του αυτισμού ή να βοηθήσουν όσους βρίσκονται στα πρώτα στάδια της άνοιας.   

Απευθυνόμενα κυριολεκτικά σε όλες τις ηλικίες, με απλούς αλλά και εξιδεικευμένους κανόνες, τα επιτραπέζια πια είναι μια μορφή διασκέδασης όπου η παρατηρητικότητα, η στρατηγική, η αντίληψη και η οξυδέρκεια συνυπάρχουν με τη φαντασία αλλά και κομμάτια της πραγματικότητας σε μία ιδιαίτερη κοινονικοποίηση των ατόμων που ασχολούνται με αυτά. 

Όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα, μπορείτε να τα απολαύσετε το διήμερο 6 & 7 Ιουλίου στο γήπεδο του Tae Kwon Do στην πρώτη έκθεση για τα επιτραπέζια παιχνίδια, με τίτλο Athens Table Top. Εκεί θα μπορείτε να θαυμάσετε αγαπημένα και σύγχρονα επιτραπέζια, να μάθετε να παίζετε καινούρια με τη βοήθεια των ειδικών αλλά και να αγοράσετε ότι σαν κάνει εντύπωση, από μία τεράστια γκάμα επιλογών. Αν είστε πιο τολμηροί, θα υπάρχουν και τουρνουά των πιο γνωστών επιτραπέζιων, υπό την αιγίδα των φορέων που τα φέρνουν, υποτιτλίζουν και διανέμουν στη χώρα μας.

Εισιτήρια για το διήμερο μπορείτε να προμηθευτείτε στο tabletopcon.gr.

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected].